Un TÂNĂR orb, Printre premianții de Seminarul Teologic Dumitru Stăniloae Brașov!

Un TÂNĂR orb, Printre premianții de Seminarul Teologic Dumitru Stăniloae Brașov!

1 41

,,Tudor, ești un exemplu pentru toți adolescenții de vârsta ta!” își începe emoționanta prezentare președintele Asociației Chatarsis, Azota Popescu. Toader este un elev premiat de clasa a X-a al  Seminarului Teologic Dumitru Stăniloae Brașov. Și ce-i deosebit în această poveste? Tudor este orb!

Tudor, familia lui și Asociaiția Chatarsis luptă de 17 ani împreună
Azota amintește că l-a cunoscut pe Tudor în urmă cu 17 ani. Mai ales într-un moment de ,,,șoc, disperare, neputință din momentul când părinții lui au realizat că Tudor nu vede. O groaznică lovitură avea să le tulbure liniștea, tocmai când aceștia, ca părinți, se simțeau deja împliniți, de-a dreptul fericiți. Erau tineri și aveau de toate. Casă cu grădină, mașină, loc de muncă, venituri bune, mama fiind farmacist, iar tatăl, inginer. Și mai aveau acasă o fetiță sănătoasă și frumoasă. Toată admirația, stimă, considerație și respect pentru ceea ce urma să fie. Nu s-au resemnat, dimpotrivă, m-au căutat și împreună, cu ajutor divin, am scos copilul din beznă”.

Azota – ,,Mulțumesc Divinității pentru lumina din întuneric”
,,Pentru mine și echipa Catharsis, cazul Tudor era o nouă provocare. Un alt copil nevăzător, o altă familie lovită de soartă … și nicio speranță.
De-a lungul anilor, veniseră la Catharsis și alți părinți, pentru copiii lor nevăzători. Așa i-am cunoscut pe Andrei, Bianca, Bogdan, Carmen, Andreea, Adina, Aneta, Ionuț, Florin, Magda, Ștefania … Aceeași dramă, alt copil…și lista copiilor care nu văd creștea de la o zi la alta. Ei, copiii nevăzători au devenit inspirație și motivație pentru proiectul ,,Zâmbește, sunt lângă tine”, cel mai îndrăzneț proiect ! 
Pentru ei am construit un centru de zi, finanțat de Banca GE din Hannovra Germania, Cehia și Budapesta. Le mulțumesc și astăzi investitorilor străini, Pier-Paolo DipaolaPieter van Groos, Bernd Gisken, pentru investiție în educația copiilor nevăzători !

Le mulțumesc și părinților acestor copii, care au crezut în mine și în Asociația Catharsis Brașov. Lor le datorez astăzi imensa bucurie, de a-i vedea pe acești copii nevăzători printre elevii premianți ai școlilor brașovene.

Aceleași felicitări, colectivului didactic de la Centrul de zi Rază de Lumină Brașov, prof. Costi Marchidan, care i-a învățat să scrie și să citească in alfabetul Braille, educatorul Gheorghe Pana, care le-a format deprinderea de a naviga pe calculatoare, psihopedagilor Adelina Maria MartaAnca KozmaVen Alex , Raluca Popa, Ileana Maiorescu, care le-a modelat copilăria cu răbdare și tact pedagogic ! Mulțumesc Divinității pentru lumina din întuneric. Tudor este comunicativ, prietenos, cântă la pian, vorbește engleză și franceză” mai susține sursa citată

Mesaj  de felicitare a lui Tudor făcut public de Azota Popescu
,,
Suntem mândri de tine, dragă Tudorel, și te lăudăm în fața lumii întregi, pentru rezultatele obținute și în acest an școlar.
Tudor, elev nevăzător, clasa a X-a, Liceul Andrei Mureșeanu – Seminarul Teologic Dumitru Stăniloae Brașov, se află și în acest an printre elevii premianți. Premiul obținut astăzi ne demonstrează încă o dată, că nu trebuie să vezi, ca să ajungi departe… 
Transmitem aceleași felicitări domnilor profesori care l-au valorizat la maxim, dar și părinților săi, foarte responsabili
”.

I.R.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.