Unde sunt banii corupţilor trimişi după gratii?

Unde sunt banii corupţilor trimişi după gratii?

0 692
ExpertForum a organizat in Capitala nu de mult o dezbatere chiar foarte interesanta  privind confiscarea bunurilor provenite din infracţiuni. Numai anul acesta, DNA a pus sechestre,ca niciodata, pe bunuri a căror valoare cumulată este de 150 milioane euro. Atata doar ca numai de la Voiculescu ar avea de recuperat 60 de milioane. Caci acolo a fost pe luarea beregatzii!.
Avand in vedere nivelul…ridicat de „colectare” al infractiunilor de care se ocupa DNA, zau ca „scorul” este mic, foarte mic… 
În 2013, în toate dosarele penale din România s-au constatat prejudicii de 2 miliarde de euro! Cat?… Doar atata?…
Nimeni nu ştie însă din aceste 2 miliarde de euro cât este prejudiciu cauzat bugetului de stat şi cât unor entităţi private. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) nu ştie în acest moment cât a recuperat din prejudiciile cauzate statului şi stabilite definitiv în dosarele penale din România. Aceasta a fost concluzia dezbatarii…
„Harnicia DNA” pare, pe bune, inexplicabila avand in vedere ca doar… 7,6 milioane euro au fost supuse confiscării de instanţe în 2013, în dosarele penale soluţionate definitiv. Acesta este singura cifră certă pe care autorităţile o pot oferi. Nimeni nu ştie însă cât din cele 7,6 milioane euro a recuperat ANAF, pentru că instituţia susţine că orice… informaţie despre acest tip de proceduri este confidenţială.
La dezbatare a participat „fiorosul” Daniel Morar, acum fericitul judecător al Curţii Constituţionale, dar si reprezentanţi ai DNA, Ministerului Justiţiei, ai ANAF. ExpertForum a prezentat şi o analiză a procedurilor privind recuperarea prejudiciilor.
De fapt, nu există date clare privind nivelul prejudiciului suferit de bugetul statului  din perspectiva daunele stabilite de parchete şi instanţe. Există doar o cifră globală de 2 miliarde euro – prejudicii constatate în toate dosarele penale de până acum. De altfel, chiar un reprezentant al ANAF a declarat că instituţia nu are o evaluare globală pe recuperarea prejudiciilor.
Pentru ca  nu există un control public al activităţii de recuperare a prejudiciilor de la ANAF. Singurele cifre certe sunt cele legate de dispoziiţiile de confiscare… date de instanţe: 7,6 milioane în 2013… (Sursa: Biro AtilaGandul)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.