Ungaria a fost mai mereu o tara defazata care n-a facut decat...

Ungaria a fost mai mereu o tara defazata care n-a facut decat sa-i isterizeze pe Marx si Engels…

0 52

 Ungaria revizionista  si mereu revendicativa, cea care ne-a preocupat intodeauna  ca vecini  neprieteni, a pierdut si in ultimul Mare Rrăzboi alături de Germania, Italia, Japonia. Dacă stam și analizam corect ,fara conjuctura politica reprobabila, atunci Ungaria nu reprezenta,practic NIMIC, așa cum nici azi nu reprezinta NIMIC… În afara de vremea când Ungaria era condusă de Regii romani Iancu de Hunedoara și Mathia Corvin si când ajunsese  ceva în Europa ! în rest a fost mai mereu o țară defazata: în Revolutia din 1848-1849 au încercat o copie palida a celei franceze din 1789 , care nu a făcut altceva decât să-i isterizeze pe Marx și Engels, în 1919 au devenit bolșevici sperând ca Sovietele ii vor ajuta să ocupe Transilvania…un vis tot mai palid in fata istoriei adevarate!

Secolul trecut l-au început,tot ca niste lasi,prin războiul împotriva populației pașnice române din Ardeal;iar când a venit armata romana, nu a mai fost război ci concurs de alergat… Ungurii spre Budapesta, noi după ei, am tot sperat ca măcar în fata Budapestei să lupte și ei, ca niște bărbați. În schimb ei nu s-au oprit decât la granița cu Austria. În 1940,cu un Act Fals in buzunar au ocupat Nordul Transilvaniei ,venind „vitejeste” în urma armatei germane care verifica… respectarea dictatului de la Viena. Nici măcar mașini nu aveau, erau cavalerești ca la 1848.

În 1956 au început o revoluție care nu era tocmai anticomunista pentru ca Imre Naghy era un comunist prorus crescut și educat de Moscova. S-a „remarcat”  doar ca  participase,cu pistolul in mana la asasinarea mișeleasca a Tzarului și familiei acestuia! Era o lichea pe care prostovanii de maghiari l-au văzut ba reformat, ba anticomunist. Ce nu se spune în legătură cu revoluția maghiară din 1956 este ca sovieticii au trecut la represalii în momentul când, tipic ungurește, s-au dedat la acte de cruzime asupra soldaților sovietici neinarmati. In loc să mulțumească României, că a stat deoparte …la indemnul stramb a lui Hrusciov, și dimpotriva,a ajutat o parte dintre ei să se refugieze, au continuat imediat să fie revizionisti la adresa României.

Azi sunt putinisti înfocați, uitând ca Putin este cel mai bun …analist al politicii lui Stalin și stie bine de ce Stalin le-a dat cu flit maghiarilor, veniți să cerșească Transilvania (Pentru ca maghiarii nu au avut, nu au și nici nu vor avea vreodată potentza să ia(!!) Transilvania…si singuri  si militar!) Atunci cum cred ei că Putin va trece vreodata peste analiza lui Stalin ? Putin va prefera întotdeauna o Românie ortodoxa opusa pe fatza Rusiei și panslavismului, decât o Ungarie catolica aliata …la doua capete!

Cum sa uite Putin ca pozitia liderilor unguri de-a lungul istoriei , a fost intodeauna îndoielnică? Sau ca sunt de „neuitat” eforturile nobililor maghiari și presiunea lor asupra habsburgilor , de a trăda Rusia în timpul Războiului Crimeei (Poate cea mai mare umilință militara a Rusiei !! ) Asa ceva nu poate fi iertat și nici uitat.Cum poate ca  nici nemtii nu ne uita nici azi pe noi pentru „intoarcerea” de la 23 August! Dar care a fost ,totusi,altceva!!!
Dar nemtii au o onoare pe care maghiarii nu o au, nu au avut-o și nici nu o sa o aibă vreodată. Cel mai bun exemplu este cum l-au trădat și asasinat pe fiul celui mai mare Rege al Ungariei, Mathia Corvin.Adica cel care i-a asezat pe harta Viitoarei Europa! Dar Rege care nu s-a ostenit să le vorbească în maghiară și care le declarase in fatza că Ungaria era totusi ,un regat prea mic pentru un Rege așa de mare…

COMENTARII