Ungaria era un regat prea mic – si chiar era – pentru...

Ungaria era un regat prea mic – si chiar era – pentru un rege așa de mare…

Ungaria a pierdut războiul alături de Germania, Italia, Japonia. Dacă stam și analizam, Ungaria nu reprezenta NIMIC nici atunci , așa cum nici azi nu reprezinta NIMIC. În afara de vremea când Ungaria era condusă de romanii Iancu de Hunedoara și Mathia Corvin si când chiar era ceva în Europa. In rest, Hu. a fost o țară defazata: în 1848-1849 au încercat o revolutie, copie palida a celei franceze din 1789 ce nu a făcut altceva decât să-i isterizeze pe Marx și Engels… Iar anul 1867 a fost un „Compromis”!

Urmările Ausgleich-ului!
Partea austriacă a monarhiei a resimțit imediat influența guvernului maghiar: dupa acapararea Transilvaniei a refuzat să permită orice reformă internă, pe care  pana si austriecii le vedeau necesare. Apoi în 1919 au devenit bolșevici sperând că acum Sovietele ii vor ajuta să reocupereze Transilvania… Iar au găndit și acționat prost, în contra curgerii vremurilor.
Au început „războiul”prigonirii împotriva populației pașnice române, Dar numai pana când batalioanele romanesti au trecut Carpatii, apoi Tisa, și …nu a mai fost război, ci un …concurs de alergat. Ungurii spre Budapesta, noi după ei… Am tot sperat ca măcar în fata Budapestei să lupte și ei, ca niște bărbați. În schimb ei nu s-au oprit decât la granița cu Austria…
Dar acolo era Iuliu Maniu cu batalioanele romanesti cu care sprijinise instaurarea ordinii in Wiena. Doar in 1940 au… ocupat si ei Nordul Transilvaniei, venind „vitejeste” în urma armatei germane care verifica respectarea diktatului de la Viena. Nici măcar mașini nu aveau, inca erau cavaleriști, ca la 1848. Ce au făcut in teritoriul ocupat este cunoscut, crime abominabile de o cruzime care poate fi greu egalată de elte nenorociri in istoria umanității.

Bolșevism, comunism …globalism, orice e bun pentru revizionismul maghiar
În 1956 au început revoluția care nu era anticomunista pentru ca Imre Naghy era un comunist prorus crescut și educat de Moscova și care participase la asasinarea mișeleasca a Țarului și familiei acestuia. Era o lichea pe care prostovanii de maghiari l-au văzut ba reformat, ba anticomunist. Doar cominternistul Walter Roman la „dibuit” inca de la Moskova, si i-a spus lui Gh. Gh. Dej, la Snagov: „e un tradator al comunismului. Sa-l dam ungurilor„. Și după ce și Janos Kadar a aflat …l-a impuscat!
Ce nu se spune în legătură cu revoluția maghiară este ca sovieticii au trecut la represalii în momentul când, tipic ungurește, s-au dedat la acte de cruzime asupra soldaților sovietici.
In loc să mulțumească României că a stat deoparte și a ajutat o parte din ei să se refugieze, au continuat imediat să fie revizionisti la adresa României de l-au sufocat până si pe Stalin.
Azi, in frunte cu Orban Viktor sunt putinisti înfocați, uitând ca Putin este cel mai bun emul al lui Stalin! Si dacă Stalin le-a dat cu flit maghiarilor veniți să cerșească Transilvania, cum sa crezi că Putin va trece peste analiza lui Stalin...
PUTIN va prefera întotdeauna o Românie opusa pe fața Rusiei și panslavismului, decât o Ungarie aliata și traditional îndoielnică (când n-au trădat liderii unguri?)
.
Eforturile nobililor maghiari și presiunea asupra habsburgilor de a trăda Rusia în timpul Războiului Crimeei (cea mai mare umilință militara a Rusiei) nu poate fi iertata și nici uitata. O onoare pe care maghiarii  nu au avut-o și nici nu o sa o aibă vreodată.
Cel mai bun exemplu este modul cum l-au trădat și asasinat pe fiul celui mai mare rege al Ungariei, Mathia Corvin. Regele care declarase că Ungaria era un regat prea mic – si chiar era – pentru un rege așa de mare….

COMENTARII