Ungaria se pregătește pentru combaterea militară a Trianon-ului?!!

Ungaria se pregătește pentru combaterea militară a Trianon-ului?!!

0 93
Guvernul conservator ungar intenţionează să introducă începand cu scolile , pregatirea militară obligatorie, dar nu în locul pregatirii fizice, a afirmat un oficial al administraţiei în ediţia de luni a cotidianului Magyar Idok, citat de agenţia DPA.
Educaţia patriotică şi militară” este ”despre esenţa, despre percepţia pregatirii  pentru apararea Tarii, aşa cum istoria şi geografia o pot de asemenea oferi”, a declarat secretarul de stat pentru educaţie Zoltan Maruzsa pentru cotidian.
Cabinetul premierului Viktor Orban a decis, la sfârşitul lui iulie, să adauge componenta militară obligatorie langa educaţia fizică.
Decizia a atras critici din partea sindicatelor cadrelor didactice şi a părinţilor, care se tem ca nu cumva şcolile să fie militarizate. Un plan privind amenajarea a 200 poligoane de tragere, unde tineretul ar putea să se antreneze, a stârnit şi mai multe preocupări. Educaţia militară este deja o propunere
directa  în unele şcoli ca materie opţională.
DPA aminteşte că naţionalistul Viktor Orban se află la putere din 2010, după ce a mai avut un mandat între 1998 şi 2002. Rivalii săi îl acuză de favoritism şi practici autocrate tot mai accentuate având drept scop paralizarea opoziţiei. Victor Orban se „apara” si explica ce a aflat: in Romania, incepand cu 1 octombrie se reintroduce efectuarea serviciului militar specific!

COMENTARII