Universitatea Transilvania pune la bătaie peste 6200 de locuri

Universitatea Transilvania pune la bătaie peste 6200 de locuri

În premieră, pentru anul universitar următor au fost alocate aproape 100 de locuri elevilor care provin de la licee din mediul rural şi alte 266 de locuri pentru domenii, considerate de Ministerul Educaţiei, prioritare pentru dezvoltarea ţării

Au început pregătirile pentru înscrierea elevilor la universităţi.Primii care-şi pot depune dosarele sunt olimpicii şi elevii de etnie rromă. Universitatea Transilvania Braşov pune la bătaie anul acesta peste 6200 de locuri din care 2400 de locuri la fără taxă.

În premieră, pentru anul universitar următor au fost alocate aproape 100 de locuri elevilor care provin de la licee din mediul rural şi alte 266 de locuri pentru domenii, considerate de Ministerul Educaţiei, prioritare pentru dezvoltarea ţării.

Bioeconomia, tehnologia informaţiilor şi a comuncaţiilor, energie, mediu, eco-nanotehnologii şi materii avansate dar şi sănătatea sunt domeniile prioritare definite în Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014 – 2020 pentru dezvoltarea României.

Astfel la toate universităţile din ţară au fost alocate atât la programele de licenţă dar şi la master.La Universitatea Transilvania pentru anul viitor sunt alocate 266 astfel de locuri.

Totodată aproape 100 sunt alocate absolvenţilor de licee din mediul rural, spune Liliana Rogozea, prorector Relaţii Publice.

Înscrierile la Universitatea Transilvania sunt programate a se desfăşura din 9 iulie iar primii care vor susţine examen sunt absolvenţii care vor să fie admişi la Facultatea de Muzică şi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.