Unl comisar ONU consideră că premierul Viktor Orbán este rasist şi xenofob!

Unl comisar ONU consideră că premierul Viktor Orbán este rasist şi xenofob!

1 90
Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului Zeid Raad al-Hussein, consideră că premierul Viktor Orbán este rasist şi xenofob, şi  i s-a ceru să demisioneze din cauza afirmaţiilor sale!

Mai nou, xenofobii şi rasiştii nu se simt deranjaţi, printre care nici Viktor Orbán, care  a subliniat, în cadrul unui important discurs, că „nu vor să se amestece cu alţii”, a amintit înaltul comisar de cuvintele pentru care l-a criticat pe premierul ungar în discursul său de deschidere la cea de a 37-a reuniune a Consiliului pentru drepturile omului al ONU

Astfel  in discursul rostit de Viktor Orbán , la adunarea generală a Uniunii Oraşelor Reşedinţă de Judeţ, care a avut loc la Veszprém, premierul a „rostit o afirmaţie evident rasistă”, a spus Hussein.”Este o jignire pentru fiecare copil, femeie sau bărbat din Africa, din Asia, din Orientul Mijlociu sau din America Latină. Candva a fost răspandită în mai multe ţări ideea, potrivit căreia amestecarea raselor umane va genera o poluare dăunătoare şi care nu poate fi extirpată. Dar această epocă s-a încheiat demult sau ar fi trebuit să se încheie. Pentru noi toţi este ruşinos să auzim asemenea idei din gura unui lider modern şi european”, scrie în comunicatul său înaltul comisar al ONU.

Zeid Raad al-Hussein a mai precizat: „Potrivit ultimului recensămant, în întregul teritoriu al Ungariei trăiesc 1.264 de africani şi 10.559 de asiatici. Potrivit tuturor semnalelor, numărul cetăţenilor din Orientul Mijlociu este atât de mic, încât nici nu a fost cuprins în datele recensămantului, iar Viktor Orbán a spus chiar şi în asemenea condiţii că musulmanii şi africanii sunt elemente care ameninţă cultura maghiară”, se mai arată in comunicat.

Conform înaltului comisar, retorica rasistă a lui Orbán „se bazează tot mai des pe teze greşite”. În discursul său anual de bilanţ, premierul ungar a susţinut, de exemplu, că înaltul comisar pentru drepturile omului al ONU a declarat că a fost lansat încă cu mulţi ani în urmă un program privind producerea unui tip nou de om, Omul Soros – homo sorosensus”, a amintit Hussein, care a adăugat: „Propagarea mentalităţii de asediu în societăţile majoritare de azi este semnul etnopopulismului”.

„Într-adevăr l-am numit rasist şi xenofob pe Viktor Orbán care devine tot mai autocrat, cu toate că a fost ales în mod democratic”, a mai spus înaltul comisar al OSCE, precizând că din cauza acestei afirmaţii nu va „demisiona imediat”, aşa cum i-a solicitat ministrul ungar de externe Péter Szijjártó, deoarece „este timpul să ne confruntăm cu „tiranii de tipul Viktor Orbán”. Ura este o forţă inflamabilă, iar azi, în Europa, nu va triumfa această forţă”, a conchis Zeid Raad al-Hussein, în comunicatul său.

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

  1. Victor Orban nu te lasa esti un bun patriot, iti doresc sa fii si un bun vecin!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.