Unul dintre cei mai „bătrâni’ producători auto are și o tradiție îndelungată...

Unul dintre cei mai „bătrâni’ producători auto are și o tradiție îndelungată când vine vorba de… poliție!

0 184

Volvo a furnizat mașini pentru organele legii încă din 1929, o perioadă în care multe branduri auto nici nu se născuseră. De-a lungul anilor, modele precum Amazon sau 144, V70 sau XC70 (în epoca recentă) au fost oferite poliției din țara natală și din alte state europene.

Suedia este din nou prima țară europeană care se grăbește să înregimenteze un alt model Volvo în efectivele forțelor sale de poliție. Este vorba despre noul Volvo V90, varianta break a modelului de segment E, gândit pentru a se bate cu BMW Seria 5 Touring sau Audi A6 Avant.
Înainte de a fi comandat de poliția suedeză, Volvo V90 a fost supus unor teste riguroase. Acestea au presupus frânare de urgență, urmărire la viteză mare, un traseu cu obstacole, evitarea unui obstacol cu sau fără frânare.
În cadrul acestor probe, Volvo V90 a reușit să obțină 9.2 puncte din 10, cel mai mare rating obținut de o mașină în cadrul unor asemenea teste.
Imbrăcat în noua uniformă a poliției suedeze, noul Volvo V90 a primit și o serie de modificări înainte de a intra în slujba legii: un șasiu ușor rigidizat, frâne noi, precum și un set complet de echipamente de comunicație. Montarea acestor modificări durează aproximativ o săptămână și este executată direct în uzina Volvo din Torslanda.

COMENTARII