Urșii agresivi se pot împușca în 24 de ore

Urșii agresivi se pot împușca în 24 de ore

0 116

Adrian Gabor spune că s-a dat un Ordin de Ministru, aflat în dezbatere publică, prin care s-a alocat o cotă de extragere de 350 de urşi pe an. Pot face cerere primarii din localităţile pe raza cărora sunt incidentele şi, în maxim 24 de ore se va da autorizaţia de extragere, de împuşcare a ursului respectiv

Mai mulţi primari din judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş au mers la Ministrul Mediului, în frunte cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor. Oamenii sunt disperaţi pentru că tot mai mulţi cetăţeni sunt atacaţi de urşi iar animalele sălbatice au început să producă pagube importante.
În urma solicitărilor edililor şi ale cetăţenilor, ministrul a decis că pot fi vânaţi în fiecare an câte 150 de urşi.
Adrian Gabor spune că s-a dat un Ordin de Ministru, aflat în dezbatere publică, prin care s-a alocat o cotă de extragere de 350 de urşi pe an.
Pot face cerere primarii din localităţile pe raza cărora sunt incidentele şi, în maxim 24 de ore se va da autorizaţia de extragere, de împuşcare a ursului respectiv.
Braşovul s-a confruntat cu serioase probleme din cauza urşilor în urmă cu aproximativ 10 ani. Mai multe persoane au fost atacate de urs în acea perioadă iar animalele sălbatice veneau în număr destul de mare în oraş. În cele din urmă, problemele au fost rezolvate iar Adrian Gabor a fost prezent la ministrul Grațiela Gavrilescu tocmai pentru a împărtăşi din experienţa judeţului Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII