Urşii şi mistreţii se plimbă în voie în cartierul Răcădău

Urşii şi mistreţii se plimbă în voie în cartierul Răcădău

1 114

Nu se ştie, prin urmare, pe unde au gonit animalele angajaţii Regiei, dar este evident pe unde nu au trecut gonacii. Prin cartierul Valea Cetăţii, de exemplu, unde a fost surprins săptămâna trecută în mai multe rânduri un urs mâncând din containerele de gunoi de pe strada Jepilor

Regia Locală a Pădurilor Kronstadt anunţa la începutul săptămânii printr-un comunicat că urmează să efectueze, marţi şi miercuri, o de goană la vânat mare în cantonul nr. 18 Timiş. Acţiunea era menită să îndepărteze exemplarele de urs şi mistreţ pe care mai mulţi braşoveni au semnalat că au coborât în mai multe zone locuite din Valea Cetăţii, Timiş sau Noua.
În lipsa directorului, aflat în concediu, reprezentanţii regiei nu au dorit să ofere detalii în legătură cu măsurile luate pentru alungarea animalelor şi şi-au găsit diverse pretexte pentru a nu vorbi cu presa.
Nu se ştie, prin urmare, pe unde au gonit animalele angajaţii Regiei, dar este evident pe unde nu au trecut gonacii.
Prin cartierul Valea Cetăţii, de exemplu, unde a fost surprins săptămâna trecută în mai multe rânduri un urs mâncând din containerele de gunoi de pe strada Jepilor. Acelaşi urs, sau poate un alt exemplar, a fost filmat de un locatar din aceeaşi zonă plimbându-se pe platoul botezat chiar Ursul.
Noaptea trecută, cameramanii au surprins, aproape de miezul nopţii, o turmă de mistreţi care râmau tot în zona platformei de gunoi de unde se hrăneşte şi ursul. Animalele nu sunt speriate de prezenţa omului şi par obişnuite să îşi caute hrana la tomberoanele de gunoi. Publicăm aceste imagini în speranţa că angajaţii Regiei Kronstadt se vor orienta mai bine şi vor organiza goane în zone locuite, unde pericolul întâlnirii cu sălbăticiunile pădurii este cât se poate de real.

Vifor Rotar

COMENTARII