USR acuză PSD că fură semnături în campania „Fără penali”

USR acuză PSD că fură semnături în campania „Fără penali”

0 40

USR a depus plângere penală împotriva deputatului mitraliera, chestorul Camerei Deputatilor, pentru abuz în serviciu și uz de fals. Demersul a pornit după ce Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a sesizat Parchetul General pentru a verifica autenticitatea celor un milion de semnături strânse de USR pentru iniţiativa de revizuire a Constituţiei „Fără penali în funcţii publice”. 

Naomi Reniuţ Ursoiu, vicepreşedinte filiala judeţeană USR Braşov, spune că, din păcate la secretariatul Camerei Deputaților, au fost înregistrate doar 591.000 valide iar din acestea 93.000 au fost considerate invalide. Prin urmare, PSD doreşte ca prin sustragerea unor dosare să împiedice USR să atingă plafonul de 500.000 de semnături și să facă în așa fel încât iniţiativa să fie respinsă de CCR.

USR a făcut plângere penală pentru abuz în funcţie, împotriva deputatului PSD Catalin Radulescu, care acuză USR că a falsificat 600.000 de semnături.

În 20 septembrie 2018, USR a depus la Parlament o primă tranşă de 335.000 de semnături pentru iniţiativa cetăţenească Fără Penali în funcții publice, iar pe 21 septembrie a fost depusă şi cea de-a doua tranşă, cu 446.000 de semnături. Restul de 200.000 de semnături din cele peste 1 milion strânse au fost blocate de zeci de primari PSD din țară.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.