USR Braşov denunţă toxicitatea modificărilor la legile justiţiei

USR Braşov denunţă toxicitatea modificărilor la legile justiţiei

2 108

Modificările la pachetul de legi ale justiţiei au un impact extrem de toxic asupra independenţei şi funcţionării justiţiei. Este avertizarea parlamentarilor USR Braşov, care susţin că acestea au un efect chiar mai nociv decât Ordonanţa 13, care a scos, la începutul anului, zeci de mii de oameni în stradă

Modificările la pachetul de legi ale justiţiei au un impact extrem de toxic asupra independenţei şi funcţionării justiţiei. Este avertizarea parlamentarilor USR Braşov, care susţin că acestea au un efect chiar mai nociv decât Ordonanţa 13, care a scos, la începutul anului, zeci de mii de oameni în stradă.
Modificările care vizează statutul magistratului, organizarea judiciară şi organizarea Consiliului Superior al Magistraturii vor avea impact pe termen lung, spun parlamentarii USR de Braşov.
Între altele, se va înfiinţa o secţie specială pentru investigarea infracţiunilor privind justiţia, se vor înăspri condiţiile pentru a ajunge la DNA sau DIICOT iar procurorul-şef al DNA va trebuie să obţină avizul CSM dacă vrea să înfiinţeze servicii teritoriale.
Un alt amendament adoptat prevede că soluţiile adoptate de un procuror pot fi infirmate de procurorul ierarhic superior şi dacă acesta le apreciază ca fiind netemeinice, nu doar nelegale cum se întâmpla până acum.
Deputatul USR de Braşov Tudor Benga a sintetizat abuzurile comisiei Iordache – procurorii sunt puşi sub controlul politic al Ministerului Justiţiei, se creează instrumente de presiune asupra magistraţilor, inclusiv prin Comisia specială de control al serviciilor din cadrul Parlamentului, magistraţii sunt reaşezaţi în poziţii în care politicul să-i poartă controla.
Parlamentarii USR promit că vor continua să se opună modificărilor la legile justiţiei.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

  1. Dar acum sub ce contol sunt procurorii?
    Ca 70% sunt pusi de Macovei si Codrutza…
    Chiar asa de „obiectivia”…a devenit presa?

  2. Acest NEA CAISA de la USR Brasov cu creierii umpluti de sperma lui SOROS are o figura de HOMOSEXUAL in asteptarea ciocanului.
    USR este o gasca de circari tigani formati din vagabonzi homosexuali si lesbience (scursura societatii) care sint platiti cu 15000 pe luna din taxele noastre.