USR şi PSD – marii înfrînţi din Braşov

USR şi PSD – marii înfrînţi din Braşov

0 55

La Braşov alegerile pentru prezidenţiale desfăşurate duminică au avut una din cele mai bune prezenţe din ţară.
Cu un procent de 53,76 % dintre alegătorii de pe liste prezentaţi la urne, judeţul Braşov s-a situat în top patru, aşa cum spuneam şi ieri, la egalitate cu coregionalii din Sibiu, dar după judeţele Ilfov şi Cluj.
Din totalul de 516.560 de alegători s-au prezentat la vot 277.724, ceea ce înseamnă o prezenţă de 53,76%. Dintre aceştia, avem 273.155 de voturi valabil exprimate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean, Claudiu Petra.


Tot aşa cum spuneam şi ieri, câştigător în judeţul Braşov a fost actualul preşedinte, urmat de Dan Barna, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu şi Theodor Paleologu. Kelemen Hunor s-a clasat al cincilea cu sprijinul localităţilor Ormeniş unde a obţinut 40,63% dintre voturi şi Racoş cu 38,33%, dar a obţinut puţin peste 3% în întregul judeţ.
Pentru candidatul Klaus Werner Iohannis s-au exprimat 114.519 voturi, care reprezintă 41,92%. Pentru Ilie Dan Barna au fost exprimate 49.316 voturi, ceea ce reprezintă 18,05%. Pe locul al treilea s-a clasat Viorica Vasilica Dăncilă, cu un procentaj de 15,21%. Pe locul al patrulea s-a clasat Mircea Diaconu, cu 9,68% din voturi, urmat de Theodor Paleologu, cu 5,38%. Ultimul care a trecut pragul pentru finanţarea cheltuielilor electorale a fost Kelemen Hunor, cu 3,31% din voturile braşovenilor. Ceilalţi candidaţi nu au reuşit să treacă de pragul de 3%.” a mai spus Claudiu Petra.

USR – PLUS – marele înfrânt.
În urma alegerilor din 10 noiembrie, cu excepţia a patru localităţi dintre cele 58 de municipii, oraşe şi comune din judeţul Braşov pe primul loc s-a clasat candidatul PNL, Klaus Iohannis.
Practic PNL a zdrobit alianţa pretins tot de dreapta USR + Plus comparativ cu europarlamentare din 26 mai 2019 atunci când liberalii au cam pierdut la acele alegeri.
PSD Braşov îşi continuă picajul sub conducerea autosuficientului senator şi ex-ministru protejat de două femei (respectiv Viorica Dăncilă la rugăminţile Roxanei Mânzatu) preşedintele (!?) Marius Dunca.
Dezastrul reprezentat de 13% la municipiu pentru un partid mamut (are cea mai mare finanțare de la buget) ca organizare spune tot.
Tot în opinia noastră, Paleologu a obţinut un scor decent deşi el reprezintă continua descreştere a nucleului dur ,,băsist” din judeţ.
În schimb Mircea Diaconu a obţinut un scor cel puţin bun pentru un candidat ce nu a utilizat aproape de loc structurile clasice de partid dar nici nu a avut intervenţii agresive în spaţiul public media sau cel informal de pe net .

USR şi PSD – în pierdere
Candidatul USR PLUS nu s-a mai clasat pe primul loc în nici o localitate, asta după ce pentru europarlamentarele din 26 mai alianţa câştigase municipiile Braşov şi Săcele, oraşele Predeal şi Ghimbav, precum şi comunele Cristian, Hărman şi Sânpetru.
Candidatul PSD, Viorica Dăncilă s-a clasat pe primul loc în 2 comune, respectiv Crizbav, unde a obţinut 41,75%, şi Ungra – unde a obţinut 45,61%. În schimb, a pierdu dureros în chiar fiefurile PSD – respectiv la Zărneşti, unde pe primul loc s-a clasat Klaus Iohannis cu un scor dublu – 41,42% – faţă de Viorica Dăncilă ce a avut doar 21,14% dar şi la Săcele, unde Klaus Iohannis a obţinut 40,06%, iar Viorica Dăncilă – 17,05%.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.