USR susţine că a găsit soluţia finanţării Aeroportului

USR susţine că a găsit soluţia finanţării Aeroportului

0 79

Dacă proiectul de lege depus în Parlament va trece de cele două Camere, ar putea fi soluţia de finanţare pentru noi aeroporturi în România. Mecanismul de finanţare presupune o completare a legii finanţelor publice locale

Dacă proiectul de lege depus în Parlament va trece de cele două Camere, ar putea fi soluţia de finanţare pentru noi aeroporturi în România. Mecanismul de finanţare presupune o completare a legii finanţelor publice locale.
Deputatul Tudor Benga propune ca autorităţile care finanţează astfel de proiecte să poată recupera în anul următor de la stat, din cote defalcate din impozitul pe venit, până la 80 % din cheltuieli.
Tudor Benga susţine că prin acest mecanism se vor evită alocări inutile. În plus, proiectul de lege ar repara o parte din nemulţumirile autorităţilor locale.Cota defalcată din impozitul pe venit a fost una dintre sursele primare de nemulţumire după revoluţia fiscală din toamna trecută, după ce bugetele autorităţilor locale au fost diminuate semnificat.
Ar fi o metoda care remediază problema şi care ar putea fi targhetată pentru autorităţile care derulează astfel de investiţii.
Mecanismul propus de USR s-ar putea aplica şi în cazul aeroportului de la Galaţi-Brăila.
Proiectul a fost depus miercuri la Camera Deputaţilor şi a primit susţinerea a 10 parlamentari printre care braşovenii Alen Coliban de la USR, Roxana Mânzatu şi Mihai Mohaci de la PSD şi liberalii Mara Mareş şi Gabriel Andronache.

Vifor Rotar

 

COMENTARII