Vânătoare de comori la Muzeul Casa Mureşenilor

Vânătoare de comori la Muzeul Casa Mureşenilor

0 84

Dobândirea de cunoştinţe este o comoară. Au demonstrat-o mai mulţi copii veniţi la Muzeul Casa Mureşenilor pentru o vânătoare de comori, în realitate, o lecţie despre personalităţi şi Braşovul de altădată

Dobândirea de cunoştinţe este o comoară. Au demonstrat-o mai mulţi copii veniţi la Muzeul Casa Mureşenilor pentru o vânătoare de comori, în realitate, o lecţie despre personalităţi şi Braşovul de altădată. Lecţia a fost ascunsă într-un joc aşa cum le place celor mici, ultima parte a programului educaţional „Vacanţa artelor la Muzeu”.
Împărţiţi în echipe, copiii au avut mai multe sarcini. Toate obiectele căutate şi găsite a trebuit mai apoi desenate.
Pe lângă joacă, micuţii au avut parte şi de lecţii despre tipar, adaptate vârstei lor. O altă echipă a făcut un puzzle din imagini magnetice, cu clădiri de altădată din centrul oraşului. Au fost două ore în care copiii au învăţat şi lucruri noi, care i-au încântat, spune Ioana Duică, coordonatorul modulului.
Programul educaţional de la muzeu a ajuns la final, în această vacanţă.
Ovidiu Savu, şef secţie Muzeul Casa Mureşenilor, a făcut recapitularea programelor derulate pentru copii – cursul despre imprimanta 3D, un târg al plăcintelor, secretele organizării unei expoziţii până la vânarea unei comori.
De activităţile zilei de miercuri s-au bucurat, ulterior, şi 30 de copii instituţionalizaţi; la final, aceştia au primit şi jucării pe care copiii care veniseră de dimineaţă le-au adus pentru ei.

Vifor Rotar

COMENTARII