Vânătorii de munte braşoveni îşi onorează în weekend veteranii

Vânătorii de munte braşoveni îşi onorează în weekend veteranii

Sunt cei care au participat la cel puţin o misiune în teatrele de operaţiuni de peste hotare. De asemenea, vor fi comemoraţi şi cei opt eroi căzuţi la datorie în ultimii ani, în Irak şi Afganistan

Sunt cei care au participat la cel puţin o misiune în teatrele de operaţiuni de peste hotare. De asemenea, vor fi comemoraţi şi cei opt eroi căzuţi la datorie în ultimii ani, în Irak şi Afganistan.

Sâmbătă dimineaţa, la troiţa din faţa intrării principale a comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, din zona „Patria”, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă
Cpt Dinu Mariana, ofiţer relaţii publice Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” Braşov, spune că brigada pe care o reprezintă a început să participe din 2005 în teatrul de operaţii din Afganistan, Kossovo şi Irak. De asemenea, în cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte sunt 851 de veterani în acest moment.

Un alt batalion al Brigăzii se pregăteşte să plece într-o nouă misiune, în Afganistan, în februarie 2018. Ziua Veteranilor, marcată în 11 noiembrie, a fost instituită în 2014, pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare.

În 11 noiembrie 1918, la ora 11.00, intra în vigoare Armistiţiul între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial.

La 11 noiembrie 2003, cădea la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.

Vifor Rotar

COMENTARII