Vanatorii de Munte, de un veac stăpânii Carpaților!

Vanatorii de Munte, de un veac stăpânii Carpaților!

Tradiția a fost si a rămas un reper ce a fost respectat cu sfințenie de-a lungul timpului de catre Vănatorii de munte, unitați de elită ale Armatei Române.
O echipă de militari din cadrul Batalionului 22 Vânătorii de Munte „Cireşoaia” din Sfântu Gheorghe
a arborat, pentru al 20-lea an consecutiv, tricolorul românesc pe cel mai înalt vârf din ţară, Moldoveanu (2544 m) din masivul Făgăraş.
„Anul acesta este unul aniversar atât pentru istoria vânătorilor de munte (100 de ani de la înfiinţare – 3 noiembrie 1916), cât şi pentru tradiţia batalionului (20 de ani de la prima ascensiune-execitiu, pe vârful Moldoveanu – 1996-2016).
În perioada 28-30 octombrie, o echipă de alpinişti din cadrul batalionului, a înfruntat greutăţile aferente unor condiţii meteorologice nefavorabile şi a reuşit,ca de obicei, să arboreze drapelul sfânt al patriei pe «reduta» Moldoveanu”
a declarat comandantul Batalionului, colonelul Gabriel Moglan.vanatorilor-de-munte
Potrivit acestuia, activitatea a fost organizată şi condusă de maiorul Mihai Liviu Gaiţă, unul dintre iniţiatorii acţiunii, care a fost însoţit de căpitanul Mihai Stan, plutonierul major Petre Neagu, plutonierul Emilian Deac, sergenţii majori Pavel Sergiu, Bobeş Marius şi Bularca Teofil, soldaţii şi gradaţii profesionişti Marin Alexandru, Jitea Marian, Ştirbu Ionuţ, Mogoş Marius şi Nagy Szilard.

Ascensiunea, ca exercitiu de pregatire militara, s-a făcut pe traseul Stâna din Valea Rea (Stâna lui Burnei) – Valea Zbuciumatu-Curmătura Pojarnei-Lacurile Galbena-Creasta Scărişoara – Vf. Galbena – Curmătura Moldoveanului – Vf. Piscul Roşu – Vf. Moldoveanu – Vf. Viştea Mare – Iezerul Valea Rea – Valea Rea-Stâna din Valea Rea (Stâna lui Burnei).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.