Vedetele brașovene ale facebook-ului se chiloțăresc în public. Fain: Godina versus Onelia...

Vedetele brașovene ale facebook-ului se chiloțăresc în public. Fain: Godina versus Onelia Pescaru

0 67

Conform BZB, o poliţistă angajată la Serviciul Rutier Braşov de numai câteva zile este acuzată de realizatoarea de emisiuni Onelia Pescaru, de la Mix Tv, că a provocat un accident rutier şi apoi ar fi muşamalizat totul pentru a scăpa de sancţiuni.
Jurnalista a relatat într-o postare pe pagina personală de Facebook un accident în care a fost implicată şi din care a fost scoasă vinovată de cea care a provocat tamponarea, respectiv „domnişoara Francesca”, „o poliţistă aflată în timpul liber”.

Onelia Pescaru arată că, deşi era în timpul liber, la întocmirea actelor, respectiv a constatării amiabile, tânăra care a provocat accidentul a venit îmbrăcată în uniforma de Poliţie şi însoţită de colegii ei de la Serviciul Rutier. Publică şi o imagine cu aceasta.
Are câteva zile domnișoara Francesca în Poliție, dar este echipată cu tot ce pare necesar în aceste timpuri: tupeu, lașitate, minciună și competență… până la cer. Pus poză în furou leopard la profilul de FB. Și e blondă, se vede, nu? Țineți minte: Francesca. Poliția Rutieră, da? Astăzi a dat 10 metri cu spatele – ïn ciuda claxonului meu disperat, nu auzea și nu vedea nimic – și s-a înfipt ca o ghiulea în mașina mea, blocată într-un ambuteiaj pe strada Serii…(zece minute nu am ieșit de acolo).
Era în civil, dar la întocmirea actelor (nuuu, nu mi-a spus că e polițistă, a plâns și m-a rugat «să facem să fie bine») a venit, la intimidare, îmbrăcată în uniformă și cu un echipaj ( !!!!) . Cu tutore – că e începătoare, nu ? – și cu alai. Să văd cine e și ce ajutoare are… Au urmat patru ore de grotesc. De unde știm noi că avariile nu sunt mai vechi? De unde știți că… sau că… sau că…
Bancurile cu polițiști nu pot cuprinde nici desfășurarea acțiunii și nici rezultatul «anchete».. Inutil să vă spun că tot eu, victima, am fost de vină, nu? Și știți de ce? Pentru că în timpul manevrei de ïntoarcere- care a durat zece minute – nu m-am asigurat…?! Corect, nu? Era în timpul operațiunii…
Da, nu m-am asigurat că nu ai cum, când ești blocat, să te ferești de o mașină care te izbește… Dar am avut noroc, ïn fond se putea mult mai rău, nu? De neprețuit polițistul care a găsit hachița salvatoare, în manualul din dotare în care căuta disperat ceva pentru pisi…. Afrențoaiei, ceva… Fie-i numele lăudat! Tânăr și el și – la început- chiar amabil. Și care polițist, după 4 ore, și-a dat seama și că nu are ștampila…

Sper că a meritat, domnule polițist să faceți asta. Să fiți penibil, adică. Puteati oferi tinerei colege o lecție de demnitate. Dar știți ce înseamnă asta? Domnișoara Francesca are viitor de aur în Poliția Brașov. Sunt sigură însă că ziua asta nu o va uita niciodată. Un copil, aproape, ca sutele de studenți pe care ïi întâlnesc în fiecare an. Dar un copil cu mari probleme de caracter.
Ce am făcut? L-am felicitat pe ofițer pentru profesionalism, iar domnișoarei i-am urat succes. Păcat de polițștii- mulți, dealtfel! – care fac meseria asta cu onoare. Păcat de tinerii care se înghesuie – mulți pe loc! – la Academia de Poliție, pentru a renunța apoi prea ușor la visele lor.
P.S. Nu , nu contest, că prea mi-e silă…. Ba chiar le urez să aibă parte de tot binele„, a scris pe facebook Onelia Pescaru.

Godină, acest Tarzan al neprihănitelor în uniformă contraatacă

Câteva ore mai târziu, după postarea Oneliei Pescaru, a apărut şi varianta Marian Godină asupra celor întâmplate.
O polițistă de la Biroul Rutier Brașov căuta loc de parcare în apropierea sediului Poliției. Era îmbrăcată civil. După ce a parcat, fiind foarte aproape de poarta unui imobil, a dat ușor cu spatele.
În același timp, doamna Onelia Pescaru (…) efectua manevra de întoarcere. Mașinile celor două s-au tamponat ușor. Colega mea a coborât din mașină, în țipetele «doamnei» care îi explica că mica zgârietură o va costa 5000 de euro, având o mașină scumpă, nu ca toți săracii. (…) Colega e de acord să facă amiabil, dar jurnalista îi spune că are o emisiune în direct, întrebând-o dacă știe ce înseamnă asta. (…) cele două fac schimb de nr de telefon, urmând să se audă.
Colega mea nu pomenește nimic despre faptul că ar fi polițistă. Foarte bine! Alții ar fi zis asta, însă ea, deși a absolvit școala de poliție de abia 2 săptămâni nu a zis nimic, știind că nu e mai presus de lege.
În jurul orei 17, doamna jurnalistă a sunat-o pe colega mea și i-a zis că a terminat treaba și să se vadă. Deci a considerat că doar ea are treabă și că lumea e la cheremul ei. Colega mea era la ora aia la serviciu, în uniformă. S-au întâlnit, iar când jurnalista a văzut-o în uniformă, a început circul.
Pentru a nu lăsa loc de interpretări și să nu spună că vreun agent de poliție ar fi părtinitor, tamponarea a fost soluționată de un ofițer de poliție de la Serviciul Rutier. Acesta a constatat ce ar fi constatat orice polițist rutier din România și anume, că ambele conducătoare auto au încălcat o regulă de circulație, polițista nu s-a asigurat la mersul înapoi, jurnalista nu s-a asigurat la manevra de întoarcere. Nimic mai corect. Ambele au fost sancționate.
(…) Zice că ea (Onelia Pescaru, n.r.)  a fost scoasă vinovată, fără să spună că și polițista a fost vinovată.  (…) am sunat-o pe colegă. Nu o cunoșteam. Am sunat-o din mașină, de pe drum, astfel că și soția mea a auzit discuția. Dacă la început era cât de cât coerentă, pe parcurs ce povestea a început să plângă spunând că n-a dormit toată noaptea”, scrie Godină, pe pagina de Facebook.

Mesajul e mult mai lung, dar nu am redat considerentele personale ale poliţistului la adresa jurnalistei, dar şi a şefilor din Poliţie, pe care Godină e supărat în urma celor auzite la o vizită ulterioară la poliţista acuzată, acasă: „Mi-a zis că a fost chemată la conducere și i s-a explicat că nu a procedat bine. Și că, desigur, va fi verificată de Controlul Intern”.

Onelia, Godină și ….gluma?
Lucru confirmat apoi şi de Onelia Pescaru, într-o altă postare pe Facebook, potrivit căreia Poliţia i-a transmis că acest caz va fi cercetat.
Doar un exemplu.
Godină dă o interpretare personală asupra expunerii cazului de către Onelia Pescaru: „Îşi distribuie postarea pe mai multe grupuri, avidă după reclamă și victimizare”, scrie acesta în postarea sa.
Îi aducem aminte că el a fost făcut de mult personaj de banc: „De câţi poliţişti e nevoie să cumperi o Alpaca? Răspuns: de un singur poliţist disperat după atenţie”.

I.Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.