Veștea acuză legislaţia haotică promovată de Guvern

Veștea acuză legislaţia haotică promovată de Guvern

Adrian Veștea, președintele CJ Brașov, intrat și el în campanie electorală, a spuscă  de aproximativ doi ani a transmis Guvernului problemele cu care se confruntă administraţiile publice locale, însă aspectele prezentate nu au fost luate în considerare. 
Guvernul nu i-a în serios problemele reale ale autorităților locale. Vedem că modul în care gândesc toate aceste bugetări, precum şi faptul că legislaţia fiscală pe care au pregătit-o este extrem de haotică.
Această legislaţie ne-a creat foarte multe dificultăţi şi blocaje. Încă de la începutul anului am atras atenţia că din bugetul judeţului pe anul în curs, aproximativ 33% vor merge către asistenţa socială şi protecţia copilului. Astfel, 85,318 milioane lei au fost alocaţi pentru asistenţa socială, iar noi am primit numai 24,326 milioane lei”, a mai spus Veştea.

Guvernul plăteşte… salariile din 2015
În ceea ce priveşte standardele de cost pentru asistenţa socială, reprezentantul administraţiei judeţene a amintit că doar pentru îngrijirea copiilor, 100% din bani merg către asistenţii maternali. „Comparativ cu anul 2015, valoarea s-a dublat, de la 1.788 lei/persoană la 3.564 lei/persoană. Practic avem o problemă şi asta fără a adăuga şi celelalte costuri pentru funcţionarea centrelor de plasament, unde avem de plătit utilităţile şi alte cheltuieli”, a exemplificat Adrian Veştea.
Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a prezentat şi cifrele referitoare la sumele alocate de la bugetul judeţului către spitale: „Dacă ne raportăm la alocările din anul 2016, am făcut astfel încât să înmulţim cu 4 sumele  alocate spitalelor. Anul acesta avem alocate sume de patru ori mai mari. Am ajuns la aproape 33 milioane de lei, bani care merg către toate spitalele din Braşov, pentru echipamente, întreţinere şi pentru investiţii noi”.
Totodată, în ceea ce priveşte banii repartizaţi de la bugetul de stat pentru infrastructura rutieră, potrivit preşedintelui CJ Braşov, la începutul anului, judeţul nostru se clasa pe penultimul loc în ceea ce priveşte alocările de la bugetul de stat, și nu se întrevede nici o îmbunătăţire a situaţiei.

Veștea – ,,avem ambiţia de a ne autofinanța aeroportul”!!
Dl președinte Veștea, după ce se pare că a refuzat toate finanțările externe sau în parteneriat-public-privat (PPP) pentru realiozarea aeroportului, o ține-n dungă cu ambițiile lui suspecte de continua pe o linie aproape moartă.
Adrian Veştea a mai susținut săptămâna trecută că: „Este o presiune extrem de mare asupra bugetului judeţului şi dacă aceşti bani nu vor fi primiţi de la Guvern vom face transferuri de la alte capitole bugetare. Avem foarte multe proiecte în implementare, inclusiv cel al Aeroportului Internaţional Braşov. Am încercat să găsim surse alternative de finanţare, în special programele europene, dar avem obligativitatea de a  asigura cofinanţare, cât şi pentru cheltuielile neeligibile. De asemenea, avem ambiţia de a finanţa din resurse proprii proiecte şi obiective noi, cum este cazul aeroportului”, a încheiat Veştea.

Iulian RinderCOMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.