Veştea spune că Orban sprijină Aeroportul Braşov

Veştea spune că Orban sprijină Aeroportul Braşov

2 78

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, a anunţat ieri, că acest obiectiv de investiţii este în atenţia Guvernului României. „Chiar ieri am vorbit cu premierul României, Ludovic Orban, pe care l-am invitat la Braşov, la evenimentele din 15 noiembrie. Sper să dea curs invitaţiei, pentru că e bine să aflaţi direct de la premier mai multe informaţii legate de aeroportul de la Braşov.
Acest proiect este atât pe agenda de lucru a Consiliului Judeţean Braşov, cât şi a Guvernului României. Am toată convingerea că acest proiect va fi susţinut. Se fac tot felul de speculaţii, legate de acest obiectiv de investiţii. Am toată convingerea că acest proiect va fi susţinut şi cu voia sau fără voia unora va fi dus la bun sfârşit
”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

O altă confirmare – susţine sursa citată – a fost primită zilele acestea: ROMATSA s-a obligat să dirijeze traficul aerian de pe aeroportul de la Braşov. „E unul dintre cele mai importante documente pe care le primim”, a mai spus Adrian Veştea. Asta după ce s-a semnat un nou contract pentru Aeroportul Braşov, cel pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la balizaj şi banda de urgenţă.

Totodată până acum, spun autorităţile, cinci companii aeriene sunt interesate de Aeroportul Braşov. Pe listă sunt Wizz Air, Lufthansa, LOT, Blue Air şi Turkish Airlines.
Amintim că la Aeroportul Braşov sunt acum în derulare proiecte de aproape 50 milioane euro, lucrările la terminal urmând să înceapă în luna martie a anului viitor.

Poate de aceea desi in 2016 finalizarea aeroportului era anunţată în 2018, în 2018 estimarea a fost amânată pentru 2019… Anul acesta, un an cu două „sesiuni” de alegeri, ,,beneficiem” din nou de sprijin, acte semnate şi promisiuni dar termenul de finalzare a fost împins… 2021. Şi se mai supără unii că jos semnatul vorbeşte de Aeroportul Imaginar Braşov Ghimbav.

Iulian Rinder

COMENTARII

 1. Dle Vestea,au trecut 5 ani de cand si D-ta si …asociatii „jumulesc „in continuare
  un Aeroport Fantoma…sistudii fantoma !
  Anuntati-l pe Cancescu ca mai multi specialisti adevarati in domeniu vom inainta la DNA
  un studiu REAL privind pierderile de milioane EURO pentru turnarea celor 4 km
  de …PISTA in camp, fara fundatiede protectie primara , care inseamna multi bani risipiti peste un teren
  mlastinos ,neprotejat hidrologic! …

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.