Brașovenii vor avea la dispoziție un Videofibrobronhoscop la Spitalul de Pneumoptiziologie

Brașovenii vor avea la dispoziție un Videofibrobronhoscop la Spitalul de Pneumoptiziologie

0 42

Unitatea medicală a fost dotată cu un astfel de aparat de ultimă generație care va ajuta la diagnosticarea mai ușoară și mai sigură a pacienților cu diferite afecțiuni respiratorii

Unitatea medicală a fost dotată cu un astfel de aparat de ultimă generație care va ajuta la diagnosticarea mai ușoară și mai sigură a pacienților cu diferite afecțiuni respiratorii. Anual, aproximativ 500 de pacienți brașoveni beneficiază de investigații de endoscopie a căilor respiratorii în sistemul de stat. Noul aparat a costat aproape 280.000 de lei și a fost achiziționat cu fonduri de la Consiliul Județean.
Aparatul ajută la examinarea căilor respiratorii în profunzime, cu beneficii atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale.

Pacientul este anesteziat local în zona laringelului și faringelui și tolerează astfel mult mai bine investigația, spune dr. Dan Moraru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie.
Fiind dotat cu o cameră video aparatul oferă o acuratețe și o siguranță în plus în timpul manevrei cu sonda, reducând riscul infecţiilor asociate asistenței medicale.

Cu ajutorul aparatului se pot preleva și probe iar biopsiile efectuate prin intermediul acestei manevre se pot face în condiții mult mai sigure. În plus, plămânul poate fi văzut în profunzime.
Investigația paraclinică efectuată cu ajutorul videofibrobronhoscopului este foarte importantă pentru bolnavii cu afecțiuni respiratorii.

Aparatul furnizează imagini care ajută la conturarea diagnosticului atât pe suport electronic cât și pe suport de hârtie tipografic. Fotografiile astfel obținute sunt predate pacientului care le poate înmâna altor medici de diferite specialități cum ar fi oncologie sau chirurgie toracică.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.