Viitori liceeni au fost … inocenti la Evaluarea Națională

Viitori liceeni au fost … inocenti la Evaluarea Națională

0 154

Un fragment din „Inocenții” de Ioana Parvulescu a fost unul din subiectele de la Evaluarea Națională. Elevii claselor a VIII a au susținut ieri prima probă a examenului, cea de limba și literatura română

Un fragment din „Inocenții” de Ioana Parvulescu a fost unul din subiectele de la Evaluarea Națională. Elevii claselor a VIII a au susținut ieri prima probă a examenului, cea de limba și literatura română. La literatură elevii s-au confruntat cu genul epic narațiunea iar la gramatică cu subordonata subiectivă. La final, după două ore de emoții elevii și părinții care i-au așteptat la porțile școlilor au răsuflat ușurați. Cel puțin până miercuri, când urmează proba de matematică.

Proba la limba română a fost compusă din două subiecte, fiecare cu alte 2 subpuncte Au fost texte la prima vedere prin care elevilor li se testează buna înțelegere a limbii dar și noțiuni de gramatică. La primul subiect absolvenții claselor a opta au avut de analizat un text din „Inocenții” de Ioana Pârvulescu. Subiectele nu au fost chiar atât de grele, consideră elevii.
Elevii claselor a opta mai au de susținut miercuri proba la matematică iar cei ai minorităților la limba maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie iar în aceeași zi se pot depune contestațiile.

În aceasta privință sunt noutăți. Potrivit Michaelei Judele, inspector școlar general adjunct IȘJ Brașov, o lucrare contestată este recorectată de alți doi evaluatori în așa fel încât la final vor rezulta patru note, Nota finală se calculează prin media notelor de mijloc deci se elimină extremele, nota cea mai mare și nota cea mai mică.
La proba de luni a evaluării au fost înscriși 3751 de elevi din care 70 au absentat.

Nu au fost raportate incidente. Baremele de corectare a lucrărilor pot fi găsite pe site-ul Ministerului Educației.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.