Viitorul ambasador al Statelor Unite în România prins în capcana procedurilor americane

Viitorul ambasador al Statelor Unite în România prins în capcana procedurilor americane

0 37

Și la americani procedurile sunt mama birtocrației. Nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al Statelor Unite în România a fost retrimisă din raţiuni procedurale preşedintelui Donad Trump, de Comitetul pentru Relaţii Externe al Senatului american.
Prctic nominalizările (sunt mai mulți viitori ambasadori in aceasta situție) care nu au fost nici confirmate, nici respinse în  sesiunea în care au fost înaintate nu pot fi discutate într-o altă sesiune decât dacă sunt retransmise de către preşedinte, conform regulamentului Senatului SUA.
Potrivit unui comunicat al Casei Albe, Donald Trump a trimis Senatului, la sfârşitul lunii iulie 2018, nominalizările mai multor oficiali guvernamentali, precum şi pentru posturile de ambasadori în Muntenegru – Judy Rising Reinke, în Republica Centrafricană – Lucy Tamlyn şi în România – Adrian Zuckerman.
În 24 iulie 2018, preşedintele american Trump şi-a anunţat intenţia de a-l nominaliza pe Adrian Zuckerman în postul de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în România.

Cine este Adrian Zuckerman
Adrian Zuckerman este evreu, născut la Iași, a emigrat la 10 ani din România în SUA, vorbeşte fluent limba română. El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obţinută la New York Law School (1983).
Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984, partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, Zuckerman a fost co-preşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.
De asemenea, el a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York. Activ în ceea ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York.

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.