Viktor Orban evidențiază si tentativa de a scăpa de Soros a românilor,...

Viktor Orban evidențiază si tentativa de a scăpa de Soros a românilor, macedonenilor si albanezilor

0 112
Premierul Ungariei, Viktor Orban, nu cedează presiunii demonstratiilor de la Budapesta organizate ca raspuns la închiderea (reorganizarea) Universitatii Central-Europeane din Budapesta. Orban l-a atacat din nou pe miliardarul american de origine maghiara, George Soros, acuzandu-l ca ar sta in spatele protestelor izbucnite saptamana trecuta in tara vecina si ca alimenta in UE discursul pro-migranti, facand insa de aceasta data trimitere si la Romania.
Intr-un interviu difuzat la Radio Kossuth pe 16 aprilie, Viktor Orban l-a  descris pe Soros drept un speculator financiar “care acum cheltuieste cu migrantii”, numindu-l un exemplu clasic de “pescuitor in ape tulburi”.
“N-ar trebui sa fim surprinsi ca alte natiuni din Europa, ca romanii, mecedonenii sau albanezi se misca si incearca sa scape de aceste retele de tip Soros si de filialele lor locale. Asadar acesta este conflictul care azi a ajuns in Ungaria. 
Soros indezirabil nu doar la Budapesta
In Romania prezenta lui Soros si a oamneilor lui este veche, paguboasă, extrem de solida si cu o implicarea in toate sferele societatii. Publlicatia noastra a publicat numeroase materiale care demonstraza imensul rau produs de aceaste retele sorosiște care sufoca social, politic si economic tara.
Premierul maghiar Viktor Orban
Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu este singurul care a semanalat ”afacerile” dubioase ale rețelelor sososite care actioneaza in România.
„Există acest pachet de oameni politici și jurnalisti care sunt foarte bine coordonați. (…) Există se pare o dorință din partea unora ca eu să fiu vulnerabilizat, și în partid și nu numai… Unii spun că ar fi o coordonare – pentru că este o abordare securistă, am văzut la unele așa-zise anchete jurnalistice, care de fapt nu spun nimic (…) că ar fi o coordonare de la SRI, îmi vine greu să cred. Alții zic că ar fi o coordonare și o comanda de la Soros, pe care l-am tot atacat și o să-l atac întruna până când țara asta va reuși să scape de toată influența acestui om nefast.” (Dragnea, duminica 2 aprilie, Romania TV)
sau
„Eu am ceva cu dl. Soros. Acest om şi fundaţiile şi structurile pe care le-a înfiinţat de ani de zile în România cred că, din anii 90, a finanţat răul în România, a finanţat acţiuni care niciuna nu a făcut bine în România”, a spus Dragnea. (25 ianuarie 2017)
Un alt politician ce a facut declaratii, fara sa actioneze impotriva lui George Soros ca premierul Victor Orban,  este Victor Ponta. Fostul premier a declarat pe 31 martie ca  intentia premierului Viktor Orban de a inaspri regulile pentru universitatile straine – fiind vizata mai ales cea finantata de Soros – este “foarte buna” si ca va depune un proiect similar de lege in Parlament. In plus acesta, intr-un interviiu acordat saptamana trecuta televiziunii publice maghiare, MTI (semnalat la timp si de cotidianul nostru), a vorbit despre influenta lui George Soros in regiune.
Ponta a spus ca sistemele de putere paralele care au fost construite in democratiile postdecembriste au o anumite putere politica, chiar daca in mod normal nu ar trebui sa se implice in politica.
Potrivit lui Ponta, in Romania acest sistem paralel este alcatuit de organizatii neguvernamentale, in timp ce in alte tari este alcatuit de universitati sau „alte structuri”.
Despre ONG-urile romanesti, Ponta a declarat ca, atunci cand sunt examinate cu atentie, reprezentantii acestor organizatii se dovedesc deseori ca au fost educati in aceleasi institutii si sunt finantati de aceleasi organisme.
Intrebat daca fundatiile lui Soros au fost implicate, direct sau indirect, in alungarea sa, Ponta a spus ca exista „semne” ca asa s-a intamplat.

Purificarea invatamantului ungarZeci de mii de persoane au manifestat duminica, 9 aprilie, la Budapesta in semn de sustinere pentru Universitatea Central-Europene (CEU) finantata de miliardarul american de origine ungara George Soros, vizat de o ofensiva a guvernului condus de Viktor Orban.
Guvernul ungar a propus la inceputul lunii aprilie un proiect de lege care sa reglementeze universitatile straine din tara. Liderii CEU spun ca universitatea lor este vizata in mod special si au avertizat ca este posibil sa fie nevoiti sa o inchida.
Una dintre conditiile ce vor fi impuse este sa aiba un campus in statul sau de origine, New York, iar o alta este sa existe un acord bilateral de sustinere intre Ungaria si Statele Unite.
Ministerul Educatiei a spus pentru MTI ca este dispus sa incheie un acord bilateral cu statul New York, care are jurisdictie in chestiuni legate de educatie.
Un astfel de acord ar fi mult mai usor de incheiat decat unul cu administratia lui Donald Trump, care a avut o serie de diferende cu Soros in ultimii ani.
Conditia privind campusul din statul de origine reprezinta o problema numai pentru CEU, deoarece toate celelalte universitati straine din Ungaria au deja astfel de campusuri.
Mii de oameni, unguri si straini, au protestat la Budapesta fata de proiect.
Premierul ungar Viktor Orban a acuzat Universitatea Central-Europeana din Budapesta, finantata de George Soros, ca a „trisat” in procesul de acordare a diplomelor si ca incalca reglementarile ungare.
Orban a criticat organizatiile neguvernamentale finantate de Soros, care urmeaza modelul „Societate Deschisa”, care contravine „democratiei iliberale” pe care o prefera el. Una dintre principalele surse de tensiuni a fost migratia.
Premierul de dreapta, care la randul sau a beneficiat de pe urma unei burse finantate de Soros la un moment dat, afirma ca ONG-urile care primesc fonduri din strainatate se amesteca in afacerile ungare si intentioneaza sa inaspreasca normele ce le guverneaza.
Fondata in 1991, CEU opereaza exclusiv la Budapesta, dar ofera diplome recunoscute atat in Uniunea Europeana, cat si in Statele Unite.

COMENTARII