Visul lui Viktor Orban, un politician mediocru ce vrea pentru unguri, un...

Visul lui Viktor Orban, un politician mediocru ce vrea pentru unguri, un Schengen al Carpaților!!

Premierul maghiar Viktor Orban are planuri mari pentru al treilea mandat consecutiv în fruntea Ungariei. El a declarat în Parlamentul de la Budapesta că vrea un fel de Schengen care să grupeze naţiunile din aşa-numitul bazin carpatic, într-un fel de nucleu economic asemănător cu cel vestic care au apropiat Franţa, Germania, Anglia, ţările Benelux şi mai apoi, cele scandinave.

Viktor Orban NU a nominalizat statele respective, dar din punct de vedere geografic, Munţii Carpaţi au atingere ori străbat, pe lângă Ungaria, alte şase ţări central şi est-europene – Cehia, Slovacia, Polonia, Ucraina, România şi Serbia.
Precum amiralul fara flota, Horthy Miclos, după Diktatul de la Viena, care avea in spate forța brutala a trupelor fasciste ale Germaniei și acel aventurier politic a dat buzna tocmai in acest iluzoriu Schengen; care, in mintea lui primitiva de mic diktator, s-ar potrivi „la fix”… dupa conturul Ungariei Mari!! 

În acelaşi timp, prudent cu …sefii, premierul s-a declarat un susţinător al Uniunii Europene. „Avem nevoie de UE cum şi UE are nevoie de noi, dar trebuie să renunţăm la visul nebunesc al Statelor Unite ale Europei”, a conchis şeful guvernului de la Budapesta. El, mai priceput la fotbal, ar pune la cale un alt vis nebunesc.
Ia cititi ce-l duce mintea:
„Doresc să-i conving pe vecinii noştri că împreună am putea deveni regiunea europeană cu cea mai mare securitate,(?!) cu cea mai rapidă dezvoltare, un spaţiu unitar(!?) din punct de vedere economic, comercial şi al transporturilor în Bazinul Carpatic.
Anii trecuţi am dovedit de multe ori că nimeni nu trebuie să se teamă de maghiari, iar cei care cooperează cu noi, au de câştigat”, a declarat , efectiv abulic , premierul Ungariei. 

Altfel spus, noi venim cu petrolul, gazele, cărbunele, lemnul padurilor, marmura, aurul si ce a mai scapat nefurat din Romania de catre fostul Schengen si voi …cu steagul rosu-alb -verde!! Ba și cu o propaganga aia revizionista  ce pute de la o posta a  sovinism de o insolentza fara seaman! Băi piticule, tu nu ai intzeles ca romanii au mai avut un pitic mic cu părul mare, care, tot asa, se declară leaderul economic al zonei … si al luptei pentru Pace ?
Macar atunci Romania avea o economie cu un PIB de 2,4 ori mai mare decat al Ungariei si isi platise prosteste toate datoriile! De un aventurier ca tine, cu curu-n doua luntri, care „o suge la alt Mare Licurici”, crezi tu ca avem noi nevoie? Cand ii pupi sub coada pe rusin-ai cum sa gandesti ca Bush …  si n-o s-o duceti mai bine.
Și Ceausescu a jucat la doua capete si s-a ales praful de megalomania lui! Tocmai tu mai lipseai sa te dai farul calauzitor al „Bazinului Carpatic”
Sti ceva: Hai Siktir, băi chilipir,/ nu te crede nici Bichir/ când iți umfli tu beșica / s-o sperii pe Veorica…

Viktor Orban a depus joi jurământul în al treilea mandat consecutiv de premier al Ungariei, după ce a fost re-reales în mod oficial de Parlament şi unde a evocat proiecte până cel puţin în anul 2030. Tot ca Ceausescu si Putin…Poate ei sa te ia in seama!

d.d.rujan

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

  1. “Revolutionarii” maghiaridin garzile lui Kossuth au decis cu forta alipirea Transilvaniei la Ungaria si maghiarizarea populatiei.
    Comiatatele care nu acceptau,trebuiau “pacificate” cu forta. Gardistii unguri au inceput vanatoarea romanilor; femei, copii, batrani nevinovati au fost ucisi. Biblioteaca episcopala din Sibiu distrusa, preoti si invatatori romani schingiuti. Asa au pierit sute de romani in 1848!!
    Singurul care a rezistat a fost Avram Iancu si motii lui in Apuseni si asta macar a tinut vie speranta romanilor.
    Spre deosebire de 1 dec, cand MAJORITATEA a a decis pasnic UNIREA cu Romania si a statuat clar respectarea drepturilor minoritatilor (lucru pastrat 100 de ani si moment de modernism in istoria Europeitransilvana), 15 martie e un moment plin de ura si violenta si profund nedemocratic prin incalcarea drepturilor pentru minoritati.
    Nu vad de ceva ar trebui sarbatorit! Statul roman ar trebui sa interzica asa ceva! Mai ramane sa sarbatorim holocaustul sau venirea comunistilor la putere!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.