Vremea a început, în sfârşit, să semene a iarnă

Vremea a început, în sfârşit, să semene a iarnă

0 106

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis vineri o informare meteorologică valabilă din 12 ianuarie, de la ora 22 până în 14 ianuarie, ora 16

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis vineri o informare meteorologică
valabilă din 12 ianuarie, de la ora 22 până în 14 ianuarie, ora 16. Fenomenele vizate au fost intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare şi răcirea vremii.
Începând din cursul nopții de vineri (spre sambata) vântul s-a intensificat treptat, la început în regiunile sudice și la munte, şi va continua să o facă pe parcursul zilei de astăzi (13 ianuarie) local și în centrul și nord-vestul țării.
Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h.
Până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor.
Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia. Vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.

Vifor Rotar

COMENTARII