Zamfir întreabă dacă uriaşa gaură de la buget nu este ,,motivul pentru...

Zamfir întreabă dacă uriaşa gaură de la buget nu este ,,motivul pentru care Câţu fuge de Parlament?”

1 240

Senatorul Daniel Zamfir spune pe pagina sa de faceboock ,,că îi transmit public ministrului finantelor, sa nu se joace cu focul! Legea raspunderii ministeriale îl obliga-sub sanctiune penala- sa dea explicatii in fata comisiilor parlamentare CE A FACUT CU BANII IMPRUMUTATI! Bugetul ţării nu e unul privat, împrumuturile nebuneşti ale lui Citu pot avea consecinţe iremediabile!

Asadar, dle ministru, nu scapi să dai socoteala romanilor!

Ne vedem în Parlament”

#tinemcuRomania

#RomaniiTrebuieSaSti

În continuare senatorul Zamfire face o trimitere la următorul articol.

Gaura” de la buget a ajuns la 39 de miliarde de lei, echivalent cu 3,6% din PIB, după doar 5 luni

,, Deficitul bugetar a ajuns în primele cinci luni la 38,84 miliarde de lei, echivalent cu 3,6% din Produsul Intern Brut (PIB), în condițiile în care anul trecut se situa la 1,4% din PIB în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit execuției bugetare.
Veniturile au fost de 119,59 miliarde de lei, în scădere cu 3,4% față de nivelul consemnat în primele cinci luni din 2019, însă cheltuielile au crescut cu 14,4%, până la 158,43 miliarde de lei. ”

Ministerul Finanţelor: ,,Execuţia bugetului general consolidat în primele cinci luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 38,84 miliarde lei (3,59% din PIB), din care aproape jumătate este generat de sumele lăsate în mediul economic prin facilităţile fiscale şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19”
Astfel, în perioada aprilie-mai Guvernul a amânat plata unor taxe în valoare de 11,7 miliarde de lei, în vreme ce 2,26 miliarde de lei au fost restituirile de TVA. Pe partea de cheltuieli, plățile generate de pandemie au fost de 3,83 miliarde de lei, în vreme ce o creștere de 3,43 miliarde s-a înregistrat la investiții. La venituri avem: Încasările din impozitul pe venit au fost de 9,57 miliarde de lei, în creștere cu 4%, datorită încasărilor mai mari pe veniturile din pensii (40,8%) și dividende (23,4%). Contribuțiile sociale au fost de 44,65 miliarde de lei, în scădere cu 2,1%. Scăderea a venit din eliminarea supraimpozitării contractelor part-time. Impozitul pe profit a adus la buget 6,9 miliarde de lei, în scădere cu 12,5%. Scăderea vine din amânarea obligațiilor fiscale și de bonificațiile de 5% acordate marilor companii și de 10% pentru cele mijlocii. Alte impozite au adus 1,49 miliarde de lei, în scădere cu 3,4%. Evoluția este explicată prin amânarea impozitelor pentru microîntreprinderi și de bonificațiile de 10% acordate pentru plata impozitului la scadență. Din TVA au fost strânse 20,11 miliarde de lei, în scădere cu 18,9%. Scăderea vine atât din cauza problemelor economice, cât și a amânării unor plăți. Veniturile din accize au fos de 11,67 miliarde de lei, în scădere cu 0,1%. Banii strânși din produse energetice au fost cu 15,4% mai puțini, însă au crescut veniturile strânse din tutun cu 18,6%, ca urmare a creșterii accizelor cu 4,2%. Taxele pentru utilizarea bunurilor au adus 2,16 miliarde de lei, în creștere cu 137,2%, datorită prelungirii unor licențe radio. Veniturile nefiscale au fost de 9,04 miliarde de lei. Sumele rambursate de Uniunea Europeană au fost de 7,58 miliarde de lei, în creștere cu 24,8%.”

I.Rinder

COMENTARII

  1. Despre ce deficit vorbiți voi acolo? Rumanistanul nu are deficit, el este pe excedent. Excedent bugetar și comercial. Ca altfel nu se explica cum poate exista o armata de peste 1,4 milioane de putori la buget, cum putem avea atâtea servicii și acoperiți, cum putem inventa pensiile speciale….?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.