Au fost desemnați câștigătorii turneului de tenis ,,Inedit Open Tour”, de la...

Au fost desemnați câștigătorii turneului de tenis ,,Inedit Open Tour”, de la Braşov

0 54

Baza sportivă Olimpia Brașov a găzduit turneul de tenis Inedit Open Tour, dotat cu premii de 15 mii de dolari. În proba individuală masculină, s-a impus David Ionel Nicholas, după ce l-a învins în finală, cu scorul de 7-5, 6-4, pe Oleksii Krutykh (Ucraina).

A fost prima oară când câştig un turneu de acest grad şi cred că au fost cele mai grele meciuri din anul acesta. Am dat totul pe teren de la primul până la ultimul meci. Cel mai greu meci l-am avut în sferturi. Şi ieri au fost destul de mulţi spectatori la terenuri, dar astăzi au fost şi mai mulţi. M-au ajutat în momentele grele când am căzut şi nu mai puteam să joc la fel de bine. Organizarea a fost foarte frumoasă. Îmi place foarte mult Braşovul şi m-am simţit foarte bine. De la arbitru la copii de mingi, toată lumea a fost superbă“, a declarat David Ionel Nicholas.

La dublu, s-a impus perechea Bogdan Ionut Apostol- Nicolae Frunză, după ce a învins în finală, cu scorul de 6-4, 6-2, dublul Cezar Creţu-Dan Alexandru Tomescu.

 “A fost cea mai echilibrată competiţie din circuitul organizat anul acesta în România, prin aceasta înţelegând faptul că toţi participanţii de pe tabloul principal au fost clasaţi în clasamentul ATP. Favoritul numarul unu a fost Dragoş Dima, practic al doilea jucător al nostru în echipa naţională de Cupa Davis. O ediţie foarte reuşită din punctul de vedere al organizatorilor pentru că din 48 de sportivi prezenţi în calificări, 30 au fost români. Pe tabloul principal, din 32, au fost români 21. Lucru care arată că peste 50% dintre jucători sunt români. Practic această competiţie şi-a atins scopul pentru că majoritatea punctelor au revenit sportivilor români. Astfel încat ei pot urca în clasamentul ATP şi pot în perspectivă să treacă la o nouă categorie de turnee. Doresc să mulţumesc tuturor sponsorilor. În primul rând sponsorului principal, partenerului principal Dr. Oetker care practic a organizat şi acest turneu, Inedit Open Tour. Fără sponsori este practic imposibil să organizezi o competiţie de nivel national, ce să mai spunem de nivel internaţional. Practic sunt esenţiali în organizarea acestor competiţii Organizarea turneului ca de fiecare dată a fost foarte bună. Braşovul este un oraş cu tradiţie în organizarea acestor competiţii. Prima competiţie organizată în Braşov a fost în 1995 când am început cu un challenger, care s-a desfăşurat pe durata a 19 ani“, a anunţat George Cosac, vicepreşedintele F.R. Tenis.

Foto : prosport.ro

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.