1 Decembrie printre fosile preistorice la Râșnov
De vineri, vizitatorii Dino Parc Râşnov vor putea explora o colecţie de fosile ale unor mamifere preistorice care au trăit pe teritoriul României în Pliocen şi Cuaternar, în urmă cu 7 milioane de ani
De vineri, vizitatorii Dino Parc Râşnov vor putea explora o colecţie de fosile ale unor mamifere preistorice care au trăit pe teritoriul României în Pliocen şi Cuaternar, în urmă cu 7 milioane de ani.
Lansată cu ocazia Zilei Naţionale a României, expoziţia realizată în parteneriat cu Universitatea Bucureşti va pune la dispoziţia vizitatorilor o selecţie de fosile aflate în stare foarte bună de conservare. Printre acestea un craniu al ursului de peşteră, molari de rinocer şi mamut cu blană, o mandibulă a uriaşului Deinotherium şi multe alte exponate la fel de interesante.
Dino Parc Râşnov şi Universitatea Bucureşti se află la cea de a 5-a colaborare. după ce în trecut au prezentat publicului reproducerea la scară reală a pterozaurului Hatzegopteryx, cel mai mare animal zburător din lume descoperit la Haţeg. Cuiburi de ouă reale de dinozaur, un fragment de meteorit şi fosile ale unor dinozauri descoperiţi pe teritoriul României, exponate care sunt şi ȋn prezent expuse în cadrul parcului de la Râşnov.