18 evenimente la Festivalul Musica Barcensis

18 evenimente la Festivalul Musica Barcensis

1 611

Timp de două luni, în fiecare sâmbătă şi duminică vor avea loc concerte de muzică sacră în biserici fortificate din Ţara Bârsei. Pe lângă întâlnirile muzicale inedite cu artişti locali, regionali sau internaţionali renumiţi publicul are din nou ocazia de a vizita 10 monumente de patrimoniu, biserici fortificate din judeţul Braşov. În mod special în cadrul celei de-a VIII-a ediţii se va organiza şi o excursie muzicală în zona Rupea, „Pe urmele organistului Michael Schuster”

Timp de două luni, în fiecare sâmbătă şi duminică vor avea loc concerte de muzică sacră în biserici fortificate din Ţara Bârsei. Pe lângă întâlnirile muzicale inedite cu artişti locali, regionali sau internaţionali renumiţi publicul are din nou ocazia de a vizita 10 monumente de patrimoniu, biserici fortificate din judeţul Braşov. În mod special în cadrul celei de-a VIII-a ediţii se va organiza şi o excursie muzicală în zona Rupea, „Pe urmele organistului Michael Schuster”.
Festivalul Musica Barcensis propune şi în acest an, în lunile de vară, week-end-uri muzicale în Ţara Bârsei. În total vor avea loc 18 evenimente în fiecare sâmbătă şi duminică din lunile iulie şi august susţinute de peste 200 de artişti din 5 ţări, în bisericile fortificate din Codlea, Sânpetru , Ghimbav, Hărman, Râşnov, Prejmer, Hălchiu, Vulcan şi în Braşov la biserica Sfântul Martin şi biserica Sfântul Bartolomeu, anunţă Steffen Schlandt, preşedinte Fundaţia Forum Arte.
Festivalul debutează pe 1 iulie cu evenimentul devenit deja tradiţie „Braşovul pedalează …la concert!”
Primul concert va fi susţinut de cea mai tânără orchestră – tinerii din Bremen, Germania care vor aduce un program în două părţi inclusiv o simfonie de Dvorak pentru tinerii muzicieni.
Evenimentul va fi găzduit de Biserica din Cristian unde artiştii se vor deplasa împreună cu bicicliştii braşoveni, în încercarea de a semnala faptul că Ţara Bârsei e plină de locuri minunate care pot fi parcurse cu bicicleta.
În Transilvania există peste 1000 de orgi în biserici unitariene, reformate, catolice şi evanghelice. 90 % dintre acestea sunt în diferite stari de degradare iar pentru a atrage atenţia asupra acestor comori, organizatorii au planificat şi o excursie în data de 8 iulie, „Pe urmele organistului Michael Schuster în zona Rupea. Organistul a trăit 50 de ani în comuna Fisher însă a activat pentru scurte perioade şi în alte biserici.
Intrarea este liberă la toate concertele din cadrul Festivalului Musica Barcensis.
Programul complet al evenimentelor se găseşte pe pagina www.forumarte.ro

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.