19.000 de studenti ai Universitatii Transilvania au inceput cursurile
La deschiderea festiva a anului universitar 2016-2017 au luat parte studenti, profesori, autoritati si sefi de institutii din judet. Printre invitati s-a numarat si Dean Thompson, adjunctul sefului misiunii Statelor Unite ale Americii la Bucuresti. Cu o traditie de peste o jumatate de secol, Universitatea Transilvania este structurata in 18 facultati.
La deschiderea festiva a anului universitar 2016-2017 au luat parte studenti, profesori, autoritati si sefi de institutii din judet. Printre invitati s-a numarat si Dean Thompson, adjunctul sefului misiunii Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.
Cu o traditie de peste o jumatate de secol, Universitatea Transilvania este structurata in 18 facultati. Pentru a raspunde nevoilor de instruire ale candidatilor precum si nevoilor angajatorilor, universitatea si-a largit si diversificat continuu oferta educationala. In prezent la Transilvania functioneaza 107 programe de studii, 69 de programe de studii de masterat si 18 domenii de doctorat. In acest an universitar s-au inscris 19.000 de studenti din care peste 4100 sunt la licenta zi. Cu emotii tinerii boboci au pasit, unii pentru prima oara, in Aula Sergiu Chiriacescu a Universitatii.
Cele 13 camine studentesti, cu o capacitate totala de cazare de peste 4.200 de locuri, sunt la dispozitia studentilor care vin din alte judete. Cu investitii in acest an de peste 1,7 milioane lei fara TVA conducerea universitatii a reusit sa redudca tarifele la cazare.
De pregatirea studentilor la cele 18 facultati se vor ocupa aproape 800 de profesori titulari si cercetatori si peste 500 de angajati cadre didactice sau personal auxiliar.
Adjunctul sefului misiunii diplomatice a Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Dean Thompson, si-a exprimat satisfactia de a avea ocazia sa vorbeasca in fata studentilor despre posibilitatile pe care le au la dispozitie in lumea universitara brasoveana.
In premiera, conducerea Universitatii a anuntat la deschiderea anului universitar ca studentii de anul II care au intrat ca sefi de promotie anul trecut si care au incheiat primul an universitar cu medii peste 9 pot sa petreaca 1 saptamana in orice universitate din lume isi doresc, costurile deplasarii si cazarii fiind suportate de universitate.
Vifor Rotar