2009 – salt al infrastructurii brasovene sau inca o dezamagire (II)
2009 ar putea ramane in istoria orasului nostru drept anul in care Brasovul face un salt impresionant din punct de vedere al infrasctructurii, devenind cu adevarat un oras european.
Pe hartie chiar asa ar trebui sa se intample. Alesii locali au bombardat in 2008 electoratul cu promisiuni pe care nu le putem numi futuriste, intr-o lume normala ele ar fi normale, dar in Romania aceste promisiuni nu pot fi numite decat fabulatii si adevarate utopii.
CE VOR EI ?
2009 ar trebui sa fie anul in care lucrarile la cel de-al doilea tronson al soselei de centura a Brasovului ar trebui finalizate. In contractul pe care firma care executa constructia il are cu municipalitatea sunt prevazute ca termen de excutie 10 luni, existand „marja de eroare” care se refera ºa faptul ca termenul poate fi prelungit in functie de conditiile meteorologice. De lucrari se ocupa firmele Spedition UMB din Bacau si Concefa din Sibiu. Noul tronson ar urma sa se intinda pe o distanta de 7 km, el urmand sa lege DN11 de DN13.
CE CREDEM NOI !
Probabil si acest obiectiv va fi indeplinit, parerea noastra fiind ca acesta este singurul care are sanse sa fie indeplinit in totalitate. La Brasov, soseaua de centura este un subiect delicat, si tinand cont ca si celelalte portiuni de drum au fost finalizate la termen, probabil si acest tronson va fi gata. Din acest punct de vedere orasul nostru se situeaza cu mult peste alte mari orase din tara, stiindu-se faptul ca lipsa unor astfel de drumuri in orase precum Cluj sau Timisoara, determina aglomerarea constanta a traficului.
CE VOR EI ?
De aceasta data pe langa „EI” de reusita acestui proiect mai sunt interesati FRF, omul de afaceri Ioan Neculaie si microbistii brasoveni. Este vorba despre reabilitarea stadionului Municipal. In planul de reabilitare se arata ca noul stadion va avea o capacitate de 23.000 de locuri. Noua constructie va fi conform normelor impuse de catre UEFA, va fi acoperit, cu nocturna si va avea si spatii comerciale, de alimentatie publica, restaurante si parcari subterane. Cerintele europene prevad ca minimum 10% din numarul de locuri sa fie prevazut si pentru spatiile de parcare.
CE CREDEM NOI !
Daca in defunctul cabinet Tariceanu, sportul nu se regasea printre primele 10 prioritati, se pare ca in noua conducere a tarii acest lucru nu mai este valabil. Conform proiectelor anuntate si aflate in desfasurare, in anii urmatori vor aparea in tara noastra trei stadioane noi, la standarde eururopene. Este vorba despre Stadionul „Lia Manoliu” din Capitala, stadionul Municipal din Brasov si stadionul „Ion Moina” din Cluj. Tinand cont de faptul ca tara noastra doreste ca in viitorul mai mult sau mai putin apropiat sa co-gazduiasca un turneu final al Campionatului de Fotbal, dar si de castigurile financiare importante pe care gazduirea unui astfel de eveniment le aduce, se pare ca si acest proiect are mari sanse de izbanda. Chiar daca proiectul nu va fi respectat cu strictete, suntem convinsi ca dat fiind faptul ca cheltuielile reabilitarii stadionului vor fi suportate in egala masura de catre municipalitate si omul de afaceri Ioan Neculaie, edilii au un as in maneca in vederea finalizarii lucrarilor. Asta cu atat mai mult cu cat acest lucru este impetuos cerut de catre antrenorul Razvan Lucescu, cel care a promis ca-i va duce pe stegari in cupele europene.