300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană

300 MILIOANE euro MITĂ pentru Roșia Montană

0 725
 
Victor Ponta și gașca sa, ar urma să primească,
Traian Băsescu a sugerat, la inceputul lunii septembrie, că Victor Ponta a primit bani de la compania Gabriel Resources pentru a aproba exploatarea de la RoÅŸia Montană. EnunÅ£ul a fost făcut sub forma unei întrebări retorice.
 
Conform unor surse din Serviciile Secrete
Chestiunea exploatării RoÅŸia Montană era un subiect pe care Victor Ponta ÅŸi George Sörös l-au discutat, atît direct, cît ÅŸi prin intermediari, încă de la începutul acestui an, veriga de comunicare reprezentînd-o Daciana Sîrbu ÅŸi Grupul de europarlamentari PSD ÅŸi PNL din Parlamentul European. Pentru a putea controla această afacere, ce riscă să i se spargă în cap, în aprilie 2013, Ponta a mutat decizia în curtea prietenului ÅŸi colegului de avocatură Dan Åžova.
Astfel, prin înfiinÅ£area unei noi companii, care să se ocupe exclusiv de proiectul RoÅŸia Montană ÅŸi care să funcÅ£ioneze doar în subordinea ministrului delegat pentru Marile Proiecte ÅŸi investiÅ£ii străine, Dan Åžova, se încearcă păcălirea opiniei publice. Ulterior, discuÅ£iile cu George Sörös ÅŸi afacerea în sine i-au fost pasate direct lui Dan Åžova, care, prin intermediul unor parteneri englezi (o casă de avocatură din Londra), a negociat modul în care va fi dată ÅŸpaga.
AceleaÅŸi surse spun că partenerii englezi ai lui Åžova, care negociază cu avocaÅ£ii lui Sörös ÅŸi ale căror nume sînt, deocamdată, secrete, urmăresc să scoată de la Sörös 300 de milioane de euro, bani ce urmează a fi plătiÅ£i astfel: 100 de milioane avans, în momentul în care exploatarea va demara, ÅŸi alte 200 de milioane în următorul an de zile. Cel mai probabil, banii vor fi daÅ£i ca plată în cadrul anumitor contracte de consultanţă ÅŸi lobby ÅŸi vor fi plătiÅ£i în conturile unor firme off-shore.
Acestea sînt informaÅ£iile existente la nivelul anumitor grupuri din Serviciile Secrete ÅŸi pe care Traian Băsescu le cunoaÅŸte, cu siguranţă
Însă el ezită să facă afirmaÅ£ii directe, cu privire la ÅŸpaga pe care o vor lua Victor Ponta ÅŸi Dan Åžova. AceeaÅŸi ezitare este dată ÅŸi de alte circumstanÅ£e, care, dacă ar ieÅŸi oficial la suprafaţă, i-ar da numai dureri de cap Matrozului.
Astfel, după cum se ÅŸtie, Serviciile Secrete americane sînt interesate în deschiderea exploatării de la RoÅŸia Montană, prin intermediul agentului CIA George Sörös, iar darea în vileag a legăturilor afacerii l-ar pune pe o poziÅ£ie proastă cu stăpînii ÅŸi protectorii săi. Mai mult, Sörös a fost unul dintre cei mai darnici sponsori ai campaniilor sale electorale, numai în 2009 ungurul băgînd, neoficial, în realegerea lui Traian Băsescu 150 de milioane de euro, dar Basescu i-a tras Å£eapă, nereuÅŸind nici să urnească exploatarea de la RoÅŸia Montană, dar nici să cumpere, de la firmele controlate de miliardarul ungur, celebrele avioane F16, casate de armata americană (
Sursă: Secretele Sistemului Blog).
 
Beny Steinmetz a făcut bani din diamante şi aur
Autorităţile din Marea Britanie ÅŸi Statele Unite îl suspectează de dare de mită pe Beny Steinmetz, acÅ£ionar indirect la RMGC, cercetat într-un al ÅŸaselea caz de corupÅ£ie
Unul dintre acÅ£ionarii Gabriel Resources, companie care deÅ£ine pachetul majoritar de acÅ£iuni la RoÅŸia Montană Gold Corporation (RMGC), miliardarul israelian Beny Steinmetz, este cercetat de autorităţile din Marea Britanie ÅŸi Statele Unite, suspectat fiind de înaltă corupÅ£ie, în urma unor sesizări privind posibile fapte de dare de mită în vederea asigurării drepturilor miniere în Guineea. Prin aceste noi investigaÅ£ii, numărul ţărilor în care miliardarul este investigat ajunge la ÅŸase.
Acesta fiind contextul, site-ul corectnews.com pune întrebarea: dacă Beny Steinmetz a mituit în alte state ale lumii înalÅ£i funcÅ£ionari publici ÅŸi demnitari (pentru a ajunge la zăcămintele de aur), de ce în România ar fi făcut excepÅ£ie?
Beny Steinmetz controlează a doua avere din Israel, estimată de Forbes la ÅŸase miliarde de dolari. Steinmetz a făcut bani din diamante ÅŸi aur ÅŸi a vândut în 2010 grupului brazilian Vale, pentru 2,5 miliarde de dolari, 51% din acÅ£iunile companiei sale din Guineea, care se ocupa cu mineritul fierului. Zăcămintele preluate de Vale sunt considerate printre cele mai mari rezerve de minereu de fier din lume. Steinmetz mai are afaceri în imobiliare, inclusiv în România, unde este implicat, în BucureÅŸti, în proiectul rezidenÅ£ial West Park din Militari, prin intermediul firmei Seven Hills. Forbes notează că omul de afaceri nu a avut la fel de mult noroc în imobiliare precum în industria metalelor ÅŸi pietrelor preÅ£ioase, viabilitatea companiilor sale Scorpio ÅŸi Five Mounts fiind pusă sub semnul întrebării de auditori.
 
Cine sunt marii miliardari ai lumii, acţionari la Gabriel Resources?
În spatele firmei canadiene Gabriel Resources, care deÅ£ine peste 80% din acÅ£iunile RoÅŸia Montană Gold Corporation, se regăsesc nume mari din business-ul mondial, precum John Paulson, Beny Steinmetz ÅŸi Thomas Kaplan, care au investit sute de milioane de dolari în proiectul minier din Apuseni. Gabriel Resources anunÅ£a la sfârÅŸitul anului 2009 că Paulson & Co. ÅŸi Electrum Strategic Holdings deÅ£in câte 18% din acÅ£iuni, urmate de Newmont Mining Corp (SUA), unul dintre cei mai mari producători de aur din lume, ÅŸi BSG Capital Markets, parte a Beny Steinmetz Group (BSG), cu 9% din tiluri. BSG îÅŸi poate dubla numărul de acÅ£iuni deÅ£inute prin exercitarea, până la sfârÅŸitul acestui an, a unei opÅ£iuni care i-ar asigura lui Steinmetz 16% din capitalul Gabriel Resources, diminuând în acelaÅŸi timp participaÅ£iile Paulson & Co., Electrum ÅŸi Newmont la 17%, 17%, respectiv 14%. Paulson & Co. este fondul de hedging al cunoscutului miliardar american John Paulson, iar Electrum face parte din grupul de companii controlat de Thomas Kaplan, un investitor important în proiecte aurifere. Practic, toÅ£i acÅ£ionarii cunoscuÅ£i ai Gabriel sunt mari investitori în aur ÅŸi au făcut o bună parte din avere prin astfel de afaceri.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.