6 august – Ziua Sfinxului din Bucegi
Tinutul tarii noastre Romania, este recunoscut la ora actuala de catre toti marii arheologi ai lumii, ca fiind vatra vechii Europe. Leagan al civilizatiei umane, Romania, este locul de unde au migrat de-a lungul timpului peste 200 de neamuri trace care au populat mare parte din teritoriile cunoscute la ora actuala sub numele de Europa, Africa si Asia.
Tinutul de legenda al strabunilor nostrii, numit de stramosii antici si „Tinutul Zeilor” (Daksa) sau „Tinutul Fericitilor” (Dacia Felix), este de fapt „Tinutul Inteleptilor”, caci un intreg neam nu poate fi cu adevarat fericit daca nu este innobilat cu o intelepciune nativa, o intelepciune ancestrala pe care ne-o reveleaza Sufletul acestui neam romanesc.
Datorita timpurilor pe care le-a trait intreaga umanitate, multe dintre tainele spirituale care au innobilat de milenii acest popor sfant au fost ocultate in simboluri sacre.
Veghind de milenii de pe culmile muntilor sacrii si pastrator al sfintelor taine, Sfinxul din Bucegi este cel mai reprezentativ simbol al unitatii de neam si tara, caci el este la ora actuala CEL MAI VECHI MONUMENT AL CIVILIZATIEI UMANE.
Construit cu mult inaintea piramidelor si a Sfinxului din Egipt (atestate ca avand in jur de 12.000 de ani vechime), a piramidelor mayase din Peru (atestate ca avand 11.000 de ani vechime) sau a razboinicilor de teracota din China, Sfinxul din Bucegi are o vechime de peste 40.000 de ani. In lumina acestor dezvaluiri, ne putem pune sincer intrebarea: „Cat de veche este civilizatia acestor locuri strabune din care au migrat toate popoarele lumii?” si „Care sunt tainele pe care le pastreaza cu atata intelepciune Sfinxul din Bucegi?”
Suntem siguri ca Sfinxul isi va dezvalui multe dintre tainele sale, tuturor celor care vor participa la SARBATOAREA SFINXULUI, in data de 6 AUGUST 2011.
In aceasta zi se sarbatoreste de milenii „Schimbarea la Fata”, moment simbolic al reintregirii Sfintei Traditii Spirituale Stramosesti cu Sfanta Traditie Crestina, caci Pomul Vietii nu poate sa traiasca fara sa aiba radacini bine infipte in pamantul stramosesc.
Va asteptam cu drag, pentru ai canta un calduros „La multi Ani!” Sfinxului nostru.
Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati organizatorii la adresa animamundiom@yahoo.com.
Preluare dupa Echipa Anima Mundi