Pazea NATO! Ne construim corvete de razboi la Galați !

Pazea NATO! Ne construim corvete de razboi la Galați !

0 403
Comanda de nave militare pentru şantierul Şantierul Naval olandezo-roman Damen Galaţi vine în condiţiile în care forţele navale române,pregatesc îndeplinirea misiunilor specifice în acest context politico-militar, trebuie să dispună de o structură de forţe modernă, credibilă şi echilibrată în raport cu forţele navale ale celorlalte state riverane.
„Cele mai eficiente nave de luptă de suprafaţă în zona de litoral sunt navele din clasa corvetă, cu deplasament mediu, capabile să îndeplinească întreaga gamă de misiuni în Marea Neagră şi în afara acesteia, având o autonomie corespunzătoare şi calităţi nautice care să le permită executarea acţiunilor inclusiv în condiţii hidro-meteorologice dificile“,
În studiul de concept pentru produsul „Corvetă multifuncţională“, au fost analizate 13 proiecte de corvete.
Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, realizarea navelor în România ar reprezenta „o oportunitate importantă de dezvoltare, atât pe orizontală, în industria de profil naţională, cât şi în spectrul mai larg, al altor companii româneşti“.
Aşa arată modelul de corvetă SIGMA ce se va construi la Galaţi Imagini inline 1
„Şantierul Damen Galaţi are capacitatea tehnică, logistică şi organizatorică să realizeze construcţia şi dotarea corvetelor din clasa SIGMA  pentru forţele navale române, fiind singurul din România care a construit în ultimii 20 de ani nave militare noi pentru forţele navale aparţinând ţărilor NATO şi UE şi alte câteva nave cu destinaţie militară pentru ţări terţe“. Damen Galaţi este considerat unul dintre cele mai eficiente şi mai bine dotate tehnic şantiere de profil din Europa, dovadă fiind faptul că, în ultimii ani, a fost ales de marii magnaţi ai lumii (mai ales din zona arabă) pentru a-şi construi nave sofisticate.
Şantierul de la Galaţi va colabora, la realizarea corvetelor, cu operatori economici din industria naţională de apărare, atât în activitatea de realizare propriu-zisă a navelor, cât şi în proiecte de modernizare a altor nave din dotarea Forţelor Navale Române. Noile nave vor scoate la pensie corvetele existente.
În momentul de faţă, forţele navale române au patru corvete, despre care se afirmă că sunt depăşite din punct de vedere operaţional şi tehnic,

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.