Votul brasovenilor, intre dezamagire si incredere in mai bine
Peste 200 de mii de brasoveni si-au ales duminica reprezentantii in Senat si Camera Deputatilor. Unii recunosc ca au votat partidul, fara sa-i intereseze numele de pe liste. Altii au trecut pe langa sectiile de votare, fara speranta ca se mai poate face ceva pentru a schimba lucrurile.
Peste 200 de mii de brasoveni si-au ales duminica reprezentantii in Senat si Camera Deputatilor. Unii recunosc ca au votat partidul, fara sa-i intereseze numele de pe liste. Altii au trecut pe langa sectiile de votare, fara speranta ca se mai poate face ceva pentru a schimba lucrurile. Au fost si brasoveni care au venit la urne chiar daca se deplaseaza cu greu, din pricina batranetii si a bolilor.
Cel mai mare aflux de votanti s-a inregistrat in jurul pranzului cand cei mai multi brasoveni, abia iesiti de la biserica sau care au vrut sa faca o plimbare, au preferat sa imbine utilul cu placutul si au trecut si pe la sectiile de vot.
Satui de atatea dezamagiri, multi brasoveni au trecut impasibili pe langa sectiile de vot.
Au fost insa si multi brasoveni care in ciuda starii precare de sanatate au tinut sa mearga la vot.
Domna Lenuta a vrut neaparat sa-si exercite dreptul de vot chiar daca se deplaseaza cu ajutorul unui cadru mobil. A strabatut mai bine de un kilometru pe jos pentru a pune stampila pe buletinul de vot.
O alta brasoveanca a venit la sectie cu perfuzia pusa, hotarata sa stampileze buletinele de vot.
Cateva zeci de mii de brasoveni au votat zona partidelor nationale, doar disiparea voturilor a facut ca acestea sa nu depaseasca pragul electoral.
Multi din cei care au votat duminica recunosc ca au votat partidul si nu neaparat oamenii de pe liste.
La scrutinul de duminica s-a revenit la votul pe liste de partid dupa ce la ultimile doua alegeri parlamentare s-a votat pe colegii.