Am atras atenția asupra unor lucruri nefericite din SRI…
Noi le-am publicat cu speranța că ele vor duce la o îmbunătățire a climatului și la o corecție a practicilor anormale. În loc de o analiză a stării de lucruri, în SRI lucrurile au fost înțelese pe dos. L-au mutat pe Florian Coldea de la Periș la o vilă din București. Dar cu aceleași responsabilități. Mai mult, cineva a ținut morțiș să-mi paseze un text pe care îl voi publica în continuare. Este vorba despre reacțiile la respectivul editorial publicat în ziarul Cotidianul.
Aceste notițe ne atrag atenția asupra unei legături puternice între Florian Coldea și președintele Iohannis. De ce se expune Klaus Iohannis Serviciului și opiniei publice? In Cotidianul am publicat un articol despre felul în care SRI a stabilit modelul de președinte printr-un sondaj făcut de Vasile Dîncu.Pe care Iohannis le-a crezut… De atunci, legătura dintre președinte și generalul Coldea a devenit aproape indestructibilă.
Mai circulă un zvon. Că președintele Klaus Iohannis ar fi dorit să renunțe la generalul Florian Coldea, dar în momentul în care ar fi debutat o asemenea discuție, Florian Coldea ar fi prezentat dosarul cu recuperarea bunurilor Grupului Etnic German și cu cel al vânzării de copii, întocmit de un ofițer de la Sibiu. Florian Coldea ar fi spus atunci că dosarul președintelui nu mai există, dar dacă SRI se străduiește, poate mai găsește ceva…. Președintele ar fi mototolit decizia și colaborarea ar fi continuat, ajungînd la această minciună cu pensionarea generalului, soluție care nemulțumește ofițerii din SRI și îi expune. Ei au început să se teamă că o cădere adevărată a lui Florian Coldea și a Laurei Codruța Kovesi i-ar putea lăsa descoperiți. Iar unii ar putea ajunge în situația de a suporta consecințele aplicării protocoalelor.
Mai există și alte motive pentru care DNA nu cercetează declarațiile publice sau informațiile care circulă despre legăturile dintre Florian Coldea și campioni ai restituirilor de la ANRP. Povestea sacoșelor cu bani, pomenite de Traian Băsescu, îl include și pe Florian Coldea? Ce rol a jucat generalul în gestionarea fondurilor pentru televiziuni și alte medii care au pus umărul în campania electorală? Și cu ce bani?Faptul că președintele Klaus Iohannis, în ciuda scandalurilor stîrnite de dezvăluirile unor foști (Ghiță, Udrea, Bica etc.), se face că n-aude, n-a vede și că nu-l interesează cîtuși de puțin, ca şi faptul că în loc să lămurească lucrurile, el continuă să le acopere, ne duce cu gîndul la secretele sale, comune cu ale SRI.Iată textul primit pe căi întortocheate și care spune președintelui și conducerii SRI aceleași lucruri.
Pericol de revoltă în SRI
O revoltă stă să izbucnească în Serviciul Român de Informaţii, cu toate consecinţele directe şi colaterale asupra capacităţilor acestuia de a-şi mai putea asuma misiunile în noul şi complicatul context regional şi continental, cu un mediu politico-administrativ intern grav afectat de dictatul oligarhilor poliţiei politice asupra deciziilor instituţiilor legitime ale puterilor statului.
Dezvăluirea de către Cotidianul a minciunii prezidenţiale privind demiterea şi trecerea în rezervă a prim-adjunctului directorului SRI a provocat un tsunami la Cotroceni. Preşedintele K.W. Iohannis, într-un incontrolabil acces de furie, l-a admonestat pe directorul Eduard Hellvig pentru incapacitatea păstrării secretului menţinerii în activitate a generalului Coldea.Eduard Hellvig i-a convocat pe directorii securităţii interne şi ai filajului pentru a-i lua la refec şi a le pune în vedere să-i identifice neîntârziat pe cei care au dat din casă.Generalului Coldea i-a fost schimbat sediul, de la Periş, la o vilă de protocol din zona Băneasa. Nu deconspirăm noua adresă, ca să nu-l disloce undeva de negăsit.
Situaţia creată prin menţinerea generalului Coldea, cu toate prerogativele funcţiei de prim-adjunct al directorului SRI păstrate, deşi oficial preşedintele României a comunicat personal eliberarea din funcţie şi trecerea în rezervă a acestuia, a generat nemulţumiri cvasigeneralizate în unităţile centrale şi teritoriale ale Serviciului. Şefi de direcţii centrale şi judeţene refuză să execute ordinele „demisului“ prim-adjunct.
Ofiţerii operativi refuză să mai facă parte din echipele mixte cu DNA, motivând că „mâine, poimâine, pleacă şefa DNA, iar noi putem fi cercetaţi, judecaţi şi condamnaţi“.
Comisia parlamentară de control a solicitat protocolul de conlucrare dintre DNA şi SRI. Din partea SRI s-a negat existenţa protocolului invocat de Asociaţia Naţională a Magistraţilor din România şi confirmat de generalul Oprişor, din partea CSAT. A fost, în schimb, prezentat un protocol din anul 2001, ieşit din uz.Una dintre secretarele Comisiei a spus că au existat nu unul, ci mai multe asemenea protocoale, semnate în anii 2005, 2007 şi 2012. Când preşedintele Comisiei, senatorul Adrian Ţuţuianu, le-a solicitat, directorul SRI i-a replicat şugubăţ: „Vezi, ai grijă ce vrei, că te pun ăştia la rotisor!“. Chiar aşa, domnule Hellvig, cine sunt băieţii care manevrează „rotisorul“? Mai sunt tot în parohia SRI?!Scoaterea protocoalelor la lumina legii ar dărâma eşafodajul puterii oculte exercitate asupra României. Sute de cazuri judiciare instrumentate ilegal ar trebui revizuite.Cum se poate nega existenţa protocolului, în pofida declaraţiilor publice, chiar ale directorului SRI, care ne spunea despre zecile de echipe mixte SRI – DNA?!
Doamna colonel Dorina Coldea a fost relocată la Direcţia Securitate Economică, unde a mai activat într-o perioadă anterioară.O intenţie iniţială de numire a generalului George Viorel Voinescu ca prim-adjunct al directorului SRI nu mai este de actualitate. A fost doar o fumigenă.Florian Coldea nu renunţă la puterea pe care i-a conferit-o forţa financiară acaparată, controlată şi de care dispune arbitrar.Klaus Werner Iohannis nu poate renunţa la generalul care-i stăpâneşte secretele şi manipulează vulnerabilităţile, fiindu-i inspiratorul deciziilor şi acţiunilor problematice. Ceea ce, de fapt, explică cele ce ni se întâmplă.
Şi totuşi sunt semnale că zilele lui Coldea, Kovesi şi ale altora la butoanele puterii s-ar putea termina odată cu punerea în operă a planului de răsturnare a guvernatorului Băncii Naţionale, căci pentru un conflict deschis cu oculta financiară internaţională, atât Iohannis, cât şi Hellvig, Coldea & Comp. sunt insignifianţi.