Câju denunță „gașca mafiotă” de la vârful Consiliului Judeţean Brașov

Câju denunță „gașca mafiotă” de la vârful Consiliului Judeţean Brașov

0 558

Gaşcă de tip mafiot şi legea tăcerii la conducerea Consiliului Judeţean Braşov. Sunt acuzele pe care le face, într-o scrisoare deschisă, Mariana Câju, proaspătă demisionară din PNL, partidul în care a activat 27 de ani. Fostul consilier judeţean denunţă modul în care a fost trecută pe linie moartă în partid după ce ar fi avertizat conducerea forului judeţean să respecte legea

Gaşcă de tip mafiot şi legea tăcerii la conducerea Consiliului Judeţean Braşov. Sunt acuzele pe care le face, într-o scrisoare deschisă, Mariana Câju, proaspătă demisionară din PNL, partidul în care a activat 27 de ani. Fostul consilier judeţean denunţă modul în care a fost trecută pe linie moartă în partid după ce ar fi avertizat conducerea forului judeţean să respecte legea în luarea deciziilor. Câju promite să dezvăluie punctual practici scandaloase din Consiliul Judeţean, a cărei conducere nu s-a obosit să răspundă acuzaţiilor.
Mariana Câju, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi membru al PNL de 27 de ani, şi-a dat demisia din partid. Fosta liberală spune că modul în care a fost eliminată din administraţia locala braşoveană a determinat-o să părăsească partidul. La alegerile locale a ajuns pe lista PNL pe poziţia 24 cu promisiunea că va fi trecută pe un loc eligibil pe lista de parlamentare, ceea ce nu s-a întâmplat. „Deși făceam parte din vechiul PNL, colegii mei au hotărât să mă pună pe acel jenant loc 24, neeligibil pentru Consiliul Judeţean în condiţiile în care la acel moment conduceam forul județean în locul preşedintelui suspendat Aristotel Căncescu.cj3
Câju spune că trei persoane au dorit excluderea sa din toate funcţiile: vechiul preşedinte, Aristotel Căncescu, actualul preşedinte Adrian Veştea şi secretarul general adjunct Claudiu Cornea. Neînţelegerile au început când, susţine Câju, şi-a permis să le atragă atenţia de câteva ori să respecte legalitatea. După ce a făcut publice mai multe probleme pe care le-a găsit la Consiliul Judeţean legate de cheltuirea banilor publici, de creditele contractate, dar şi despre situaţia reală în care se găsesc proiectul aeroportului, drumurile şi spitalele, Câju susţine că a fost trecută pe linie moartă. Au fost promovate în schimb persoane care nu îndeplineau criteriile de integritateale partidului, dar aparţineau grupării pe care Caju o califică drept „mafiotă”. „Nu le mai fac această favoare de a sta în acelaşi partid cu ei, unde nu pot să-mi exprim liber opiniile legate de problemele braşovenilor, față de care cred că am o obligaţie morală”, a declarat ieri profund dezamăgită Câju.
Adrian Veştea, preşedintele PNL Braşov şi Claudiu Cornea nu au dorit să comenteze acuzaţiile. Fostul şef al partidului Aristotel Căncescu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.