Atelier de ciocolată la Muzeul Civilizaţiei Urbane

Atelier de ciocolată la Muzeul Civilizaţiei Urbane

0 411

Consumată corect, ciocolata poate fi chiar un aliat în curele de slăbire. De ciocolata nu trebuie, oricum, să se satturi, ci doar să o savurezi. Un atelier despre cum se fabrică şi se degustă ciocolata, interzis pentru pofticioşi a fost găzduit de Muzeul Civilizaţiei Urbane. Invitaţi au fost copiii, cărora un ciocolatier le-a început lecţia cu păstaia arborelui

Consumată corect, ciocolata poate fi chiar un aliat în curele de slăbire. De ciocolata nu trebuie, oricum, să se satturi, ci doar să o savurezi. Un atelier despre cum se fabrică şi se degustă ciocolata, interzis pentru pofticioşi a fost găzduit de Muzeul Civilizaţiei Urbane.
Invitaţi au fost copiii, cărora un ciocolatier le-a început lecţia cu păstaia arborelui, din care se extrag boabele de cacao. Mai apoi, furnizează cacao şi untul de cacao – cele mai importante ingrediente, de la care nu trebuie să se facă rabat, pentru un produs de calitate.
Ciocolatierul Alex Pandrea spune că, cu cât gradul de ciocolată mai neagră este mai mare cu atâta zahărul scade.
În savurarea bomboanei de ciocolată trebuie să implicăm toate simţurile, spune ciocolatierul. Tehnica este să guşti nu să mesteci, i-a învăţat ciocolatierul.
Copiii au fost foarte încântaţi de ceea ce au aflat: „mă bucur că acum pot face deosebirea dintre o ciocolată adevărată şi una din magazine care nu se compară deloc cu aceasta”, a mărturisit unul dintre copii.
Dacă vrem să gustăm mai multe tipuri de ciocolată începem cu cea mai dulce până la cea mai neagră. Un secret neştiut de multă lume este că ciocolata ajută şi în menţinerea siluetei.
Muzeul Civilizaţiei Urbane găzduieşte în această perioadă expoziţia „Bonbons, Caramels, Chocolat – Istoria ciocolatei la Braşov”, în cadrul căreia a fost organizat şi acest atelier.

Vifor Rotar
ciocolata3

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.