Spatiile verzi pe blocuri sunt ultimul trend în imobiliare
Locuinţa care te protejează de gălăgia vecinilor, locuinţe luminoase şi mai aproape de sol, mai spaţioase şi neapărat cu spaţii verzi. Pentru cei care au vrut să şi vadă şi cum s-ar putea simţi în noua locuinţă, un dezvoltator a adus la Târgul Imobiliar de la Braşov şi un dispozitiv de privit... în viitoarea casă.
Locuinţa care te protejează de gălăgia vecinilor, locuinţe luminoase şi mai aproape de sol, mai spaţioase şi neapărat cu spaţii verzi. Pentru cei care au vrut să şi vadă şi cum s-ar putea simţi în noua locuinţă, un dezvoltator a adus la Târgul Imobiliar de la Braşov şi un dispozitiv de privit… în viitoarea casă.
Dezvoltatorii imobiliari susţin că în Braşov avem o „vară economică”.
Se construieşte mult, încă este cerere, iar preţurile sunt bune, mai mici faţă de alte oraşe. Liliana Ţene, director marketing, spune că , în raport cu alte oraşe ale ţării – Clujul, de exemplu – unde este o euforie pe piaţa imobiliară şi se vând apartamente cu peste 1000 – 1200 de euro metrul pătrat, la Braşov nivelul este unul foarte bun, undeva la 800-900 de euro metrul pătrat.
În timp, preferinţele clienţilor s-au schimbat. Se caută acum locuinţe luminoase, mai spaţioase, cu trei camere, în centru, dacă se poate, şi în blocuri cu maximum 4 sau 5 etaje, dar cât mai aproape de sol.
Dezvoltatorii îşi ajustează ofertele la cererile clienţilor, pe care le încearcă să le anticipeze cu materiale tot mai performante – ziduri duble de compartimentare, termosistem între 15 şi 20 de centimetri sau panouri fonoizolante de mare eficiență. Cu alte cuvinte, o locuinţă care te protejează împotriva vecinilor gălăgioşi.
Un alt dezvoltator şi-a adus la târg un dispozitiv cu care ne arată cum ne-am putea simţi în viitoarea casă printr-un tur virtual prin apartament.
Dezvoltatorii imobiliari spun că, până în anii 2020, noi cartiere rezidenţiale se vor construi în zona Hărmanului, Noua şi Calea Bucureşti.