Ziua maghiarilor de pretutindeni comemorată in ședinta consiliului municipal
. În 15 Martie 1848 începea revoluţia care avea să conducă la formarea statului maghiar, după ce Ungaria se rupea de Imperiul Austriac. Aceasta este una dintre cele trei sărbători naţionale ale Ungariei, cu diferența că acum sunt sărbătoriţi şi maghiarii care trăiesc în alte state
De 15 martie, consilierii români şi germani i-au felicitat pe colegii lor maghiari pentru Ziua Maghiarilor de pretutindeni.
În 15 Martie 1848 începea revoluţia care avea să conducă la formarea statului maghiar, după ce Ungaria se rupea de Imperiul Austriac. Aceasta este una dintre cele trei sărbători naţionale ale Ungariei, însă este una în care sunt sărbătoriţi şi maghiarii care trăiesc în alte state.
Asa cum a subliniat ieri în plen consilierul local UDMR Tamas Torro, la Braşov au trăit de secole români, maghiari şi germani iar oraşul nostru este un exemplu pentru modul în care au convieţuit cele trei etnii. Tradiţia a fost păstrată chiar şi în ultima perioadă, dacă ne gândim că Braşovul este primul oraş din România în care au existat plăcuţe bilingve, chiar înainte ca legea să oblige autorităţile locale la acest demers.
Chestia cu placutele bilingve in Brasov este o imensa exagerare minoritara.
Doar pentru confortul …vizual al unei minoritati ?!
Si pentru disconfortul majoritatii de peste 90% in municipiu?
Ca nu cumva sa uitam,nici dupa 100 de ani… de „Ungaria Mare?