„Braşov, oraş în mijlocul naturii”
Este numele proiectul prin care Asociaţia ProPark îşi doreşte să promoveze frumuseţile naturale din judeţ. Pe lângă parcurile naturale sau ariile protejate, proiectul promovează zone de o frumuseţe rară, aproape necunoscute până acum.
Este numele proiectul prin care Asociaţia ProPark îşi doreşte să promoveze frumuseţile naturale din judeţ. Pe lângă parcurile naturale sau ariile protejate, proiectul promovează zone de o frumuseţe rară, aproape necunoscute până acum. Început luna aceasta, proiectul se va finaliza în săptămâna 11-18 septembrie, la a treia ediţie a Săptămânii Ariilor Protejate. Copiii vor învăţa şi ei să aprecieze frumuseţile judeţului în care trăiesc, prin intermediul a patru ateliere de educaţie ecologică de tip Junior Ranger.
Fotograful Dan Dinu a surprins ipostaze care spun mai mult decât o mie de cuvinte cu peisaje, flora sau fauna din judeţ.
Artistul a fotografiat, printre altele, garofiţa Pietrei Craiului, ruşcuţa, laleaua pestriţă sau capre negre, dar şi peisaje care îţi taie respiraţia.
Întregul proiect are alocată suma de 5.000 de euro şi face parte dintr-un proiect mai mare, intitulat „România sălbatică”, prin care sunt promovate cele mai minunate locuri din ţara noastră.
Pentru ca informaţiile despre ariile protejate din judeţ să ajungă la cât mai multe persoane, iar administratorii de arii protejate să poată transmite recomandări de vizitare turiştilor va fi realizat un pachet de vederi cu cele mai reprezentative imagini şi informaţii folosite in albumul “Natura Braşovului”. Acestea vor fi distribuite administratorilor şi turiştilor care intră la punctul de informare al ariilor protejate.
Vifor Rotar