Sală de masterat Schaefler pe colina Universităţii Transilvania
Sala renovată şi utilată pentru cursuri de master pe colina Universităţii Transilvania. Acţiunea s-a derulat cu sprijinul unei companii braşovene cu capital german, unde vor fi formaţi viitorii candidaţi admişi la noul program de masterat, care va începe din toamnă
Sala renovată şi utilată pentru cursuri de master pe colina Universităţii Transilvania. Acţiunea s-a derulat cu sprijinul unei companii braşovene cu capital german, unde vor fi formaţi viitorii candidaţi admişi la noul program de masterat, care va începe din toamnă. Intitulat „Metode practice integrate pentru sisteme tehnologice cu propulsie”, cursul are o capacitate de 25 de locuri, toate cu taxă.
Programul, cu predare în limba engleză, se derulează la Facultatea de Inginerie Mecanică şi reuneşte două domenii de competență (procese tehnologice pentru componente de motor și proiectarea componentelor de motor) cu scopul formării viitorilor ingineri. Compania susține noul program de masterat prin implicarea în activitățile practice și de laborator, precum și prin feedback cu privire la curriculumul programului, printr-o colaborare strânsă cu profesorii titulari. Masteranzii vor face practică la compania care a investit în dotarea sălii şi ar putea avea şansa de a se angaja aici, după terminarea studiilor.
Înscrierile pentru acest program încep din această vară. Sunt 25 de locuri disponibile, dar dacă va fi cazul, capacitatea poate fi redimensionată. Prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania Braşov, spune că nivelul de angajabilitate al celor care au absolvit alte sesiuni de masterat este de sută la sută.
La inaugurare a participat şi un angajat al companiei, care a urmat programele educaţionale şi a obinuţt bursele puse la dispoziţie de firmă.
Aceasta nu este prima colaborare a Universităţii Transilvania cu compania. Alte două programe de masterat dezvoltate în parteneriat se află deja în derulare. Este vorba despre „Ingineria Proceselor de Fabricație Avansate” și „Virtual Engineering in Automotive Design”.
Vifor Rotar