La piscină, pe un vas de croazieră…

La piscină, pe un vas de croazieră…

1 237
În atmosfera,in general primitoare  de pe un vas de croaziera, „colegu” de cameră poate fi un pescarus sau o rândunică  Ii vezi în fiecare dimineaţă. Poţi să le pui şi nume, dacă vrei…
Mai întâi se sperie de tine.Cine e asta? Şi zboară frenetic, tăind aerul cu fâlfăitul lor temător. Apoi te cunosc,daca le dai o firimitura,doua şi nu mai zboară. Nu se mai feresc de tine. Decid ele cumva într-o şedinţă să nu le fie frică de tine .
„Bună dimineaţa“, le spui zilnic. Şi, drept cadou, primeşti o privire încrezătoare, semn că, gata, te-au adoptat. Şi tu eşti de-acum în familia lor… Cu prosop de plajă sub braţ, nici că-ţi pasă de lume. Apoi, dacă te cunosc, vin după tine. Se aruncă în picaj deasupra ta şi, când crezi că chelia ta tocmai stă să devină teren de aterizare, la foarte mică distanţă de tine, aproape să le atingi, din zbor, fură brusc o picătură de apă dulce din piscină…
Asta la piscina e o mare distracţie. Rândunele care patinează pe apă cu înotători de toate vârstele. O secundă sau două eşti şi tu în jocul păsării. Apoi vine alta. Tot în picaj. Şi tot pe lângă tine. Copii şi oameni ţipă de plăcere când le văd.
Totuşi, asta e rar şi trebuie că e o petrecere în lumea păsărească, dacă ies şi ele la piscină… Dar când vin, distracţia e în toi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.