Canicula a scos la soare şerpii şi la Braşov!

Canicula a scos la soare şerpii şi la Braşov!

1 1511

Mai mulţi braşoveni au sunat în ultima perioadă la 112 după ce au dat peste diferite specii de şerpi. Ultimul incident s-a consumat duminică atunci când un săcelean a ajuns la UPU muşcat de o viperă. Omul a adus cu el şi cadre foto vipera şarpele veninos iar medicii au sunat la grădina zoologică pentru a scăpa de reptilă

Mai mulţi braşoveni au sunat în ultima perioadă la 112 după ce au dat peste diferite specii de şerpi. Ultimul incident s-a consumat duminică atunci când un săcelean a ajuns la UPU muşcat de o viperă. Omul a adus cu el şi cadre foto vipera şarpele veninos iar medicii au sunat la grădina zoologică pentru a scăpa de reptilă. Deşi nu au astfel de atribuţii în fişa postului, angajaţii au preluat vipera şi au eliberat-o în natură. Reprezentanţii parcului zoologic împreună cu Asociaţia „Prietenii Grădinii Zoologice Braşov” vor să înfiinţeze un serviciu de relocare a reptilelor.
Bărbatul din Săcele a găsit vipera în curtea casei şi probabil a vrut să o fotografieze. Vipera l-a muşcat de mână însă săceleanul a reuşit să o captureze şi a adus-o într-un recipient la spital de unde a fost preluată de angajaţii zoo şi eliberată în natură. Incidentul de duminică este doar ultimul dintr-o serie petrecute în judeţ săptămânile trecute. Deşi de cele mai multe ori nu este vorba de şerpi veninoşi, operatorii de la 112 redirecţionează cazurile şi către angajaţii Grădinii Zoologice, spune directorul Alin Pânzaru.
În acest sens Grădina Zoologică Braşov a semnat un protocol cu Asociaţia Prietenii Grădinii Zoologice Braşov pentru infiinţarea unui serviciu de relocare a reptilelor. Printr-o linie directă cu 112 personalul specializat va putea să preia şerpii şi să-i relocheze în condiţii de siguranţă. Până când serviciul va deveni operativ braşovenii sunt sfătuiţi să evite pe cât posibil contactul cu şerpii.
Temperaturile caniculare au scos din ascunzători viperele, a căror muşcătura poate fi extrem de periculoasă, chiar letală. Specialiştii recomandă evitarea zonele umbroase, unde riscul de da peste micile reptile este mai mare. Drumeţilor li se recomandă, atunci când sunt în natură, să folosească beţe pentru a detecta in iarba mai înaltă prezenţa şerpilor.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.