Ultima strigătură ce se aude din SISTEM:
Lui Lenuța de la Cîrța, doctorat la …Dumbrăvița!
Mă întreb totuși dacă civilii... fara dosar îi vor răzbi pe ceilalți. Dacă establishment-ul politic va "stapani" instituțiile de forță și le vor pune la locul cuvenit sau vor capitula și de data asta, măcinate din interior.
Este o complicitate generală la nivelul establishment-ului în această privință. Există si efecte perverse. Instituțiie de forță de la o vreme, prin proliferare – îngrășate de bugete prea mari – au încălecat instituțiile civile – partide, Guvern, Parlament. Cotroceniul nici nu semai vede!
Asistăm, în aceste zile, la încercarea ,salutara, de a regla conturile. Adică de a restrînge zonele de influență deținute de servicii, poliție, parchete, tribunale etc. Este evident că instituțiile de forță s-au lăbărțat prea mult și au început să îi încurce serios… Ele își depășesc cu mult în 2017 puterile conferite de lege, ceea ce e chiar periculos!
La această situație s-a ajuns prin complezența continuă a politicienilor care au sperat să fie serviți de ele. Așa se explică și liota de colonei și generali făcuți peste noapte pana si …doctori in stiinte de catre masinaria unui smidoct cu 4 stele ! Tona de decorații si camioanele de stele cu care sunt gratificați anual, nu costa bani, dar titlurile de doctor compromit inadmisibil Academiile de profil (de forță)! Dacă astăzi civilii s-au „sucit”, este pentru că vistieria este goalită, după atîtea și atîtea cheltuieli nesăbuite.
Se lucrează la bani, la privilegii… Deocamdată, aceia cu pensii și lefuri supradimensionate au intrat în panică și cer în masă pensionarea…
Se duc la bine, la pensii de mii de euro/lunar, ca în Occident, ca standard de viață. Dar după ce iau pensia pe legea veche, să se angajeze din nou în… aceleași structuri și tot la stat. Au curajul guvernantii sa decida ca …nu mai au dreptul tot la STAT? Ca altfel este ca în Conu’ Leonida față cu reacțiunea! Pensia, pensie, leafa, leafă!
Deși acum se vaită de boli, sunt foarte tineri, au 40–50 de ani. Vor, săracii de ei, să încaseze două venituri groase de la un stat (jefuit sub protectia lor)… pe cat de sărantoc, parca tot mai nătintoc!. Un profesor primește cel mult 2.500 lei (25 de milioane de lei vechi), după ce a învățat carte mii de copii. Profesorii au un aport mult mai mare în existența acestei țări. Dar ei au dezavantajul pentru establishment că nu păzesc clădirile guvernamentale (…si pe dinăuntru!) în caz de proteste!
Mă întreb totuși dacă civilii… fara dosar îi vor răzbi pe ceilalți. Dacă establishment-ul politic va „stapani” instituțiile de forță și le vor pune la locul cuvenit sau vor capitula și de data asta, măcinate din interior.
Nicușor din New Dristor