Lucrările în zona Bran Moieciu Fundata durează cel puţin până anul viitor
În prezent lucrările se desfăşoară etapizat, pe tronsoane iar în zonele de şantier se circulă pe câte o bandă pe sens, în condiţiile în care traficul este dirijat cu semafoare. Din cauza restricţiilor se creează coloane de maşini iar un traseu de câteva minute durează de fapt zeci de minute
În prezent lucrările se desfăşoară etapizat, pe tronsoane iar în zonele de şantier se circulă pe câte o bandă pe sens, în condiţiile în care traficul este dirijat cu semafoare. Din cauza restricţiilor se creează coloane de maşini iar un traseu de câteva minute durează de fapt zeci de minute.
Lucrările pe tronsonul Braşov-Cristian au început la mijlocul lunii iunie; după ce au frezat mai multe şanţuri de-a lungul drumului,oamenii din zonă spun că muncitorii nu au mai mişcat nici un utilaj.
Abia câteva săptămâni mai târziu au început să decoperteze şi să lucreze, situaţie recunoscută şi de reprezentantul constructorului.
Bogdan Mitache, directorul proiectului, pretinde că a fost o problemă de logistică odată cu instalarea în noua locaţie, după care a intervenit un blocaj material.
Contractul pentru modernizarea DN 73 a fost încheiat încă din 2011 şi prevede lucrări pe o distanţă de 104 km, din care două treimi pe teritoriul judeţului Argeş.
În ceea ce priveşte tronsonul aflat în judeţul Braşov, constructorii spun că se va mai lucra chiar şi anul viitor.
Potrivit directorului Bogdan Mitache, pe raza judeţului Braşov CNAIR are autorizată doar o parte din sector – 24 de kilometri din totalul de 36.
Cum o parte din drum nu este autorizat deoarece nu a primit aviz de mediu, constructorul nu poate avansa un termen pentru finalizarea lucrărilor.
Lucrarea va avea o garanţie de 10 ani, iar valoarea totală a proiectului este de 30 de milioane de lei, bani obţinuţi prin Programul Operaţional de Investiţii Majore.
Vifor Rotar