Acad. Mugur Isarescu, dacă nu era beat, atunci ştie să explice ca...

Acad. Mugur Isarescu, dacă nu era beat, atunci ştie să explice ca Dandanache la mitingul de alegeri!

0 395

„În cariera într-adevăr cam lungă pe care o am în această poziție, de guvernator BNR, nu am văzut niciodată in Romania, dar absolut niciodată în 27 de ani, o situație macroeconomică mai bună. Dar tot la fel de adevărat, că nici nu am văzut riscuri mai mari. Nu este o contradicție, nu este un conflict. Când ajungi așa, mai sus, ca să folosesc o metaforă, riscul unei căderi este mai mare și efectele sunt mai mari.
Să „traducem” ce-a vrut sa zica mosierul de la Dragasani!
1)
In ce a zis, nu-i nicio metafora! Dumnealui vroia sa spuna pe olteneste, ca …
2) de se suie purceaua-n salcie, i se vede bizdoaca! Corect. Sau ,altfel zis,
3) cu cât cazi  mai de sus, te lovesti mai au…
Pai zi nene asa, las-o dreaqului de metafora,ca nu te pricepi !

„Cu alte cuvinte noi trebuie să continuăm, că nu o să stagnăm de frica riscurilor, să ne asumăm riscuri în condiții de prudență mai mare. Nici acest lucru nu este un mesaj contradictoriu”, a declarat stupid si fara nici o noima şi …logica economica ştiutorul Mugur Isărescu. Acesta a precizat „că din punctul de vedere al mai multor indicatori , se poate vorbi de un restart al creditării”.
Ei si, nu e normal sa creasca creditarea cand …”productia”…produce? Daca asta este gandire economica moderna,
la cel mai lonjeviv guvernator de Banca Nationala din Europa, propun sa-l trimiteti ambasador in R.Moldova!
Sa vedem insa mai departe lecţia economica despre creditare din partea lonjevivului.
„După o criză financiară este cunoscut că reluarea creditării, de regulă, nu se face prima iar reluarea creșterii la început, nu se bazează pe creditare. Cam așa se întâmplă în majoritatea țărilor și dacă ne uităm la comportamentul de prin alte țări, cam așa se întâmplat peste tot. Faptul că am avut în ultimii ani o descreștere a intermedierii financiare până la niveluri scăzute record, ca să spunem așa, din punct de vedere european, nu este în afară de un scenariu să îl numesc și eu european și internațional. Cam așa se întâmplă după o criză financiară majoră”, a spus absolut agramat si in afara logicii economice  Acad. Mugur Isărescu.

Guvernatorul băncii centrale le-a transmis bancherilor, conf. Agerpres, că trebuie să-și recâștige credibilitatea după câțiva ani în care, pe drept sau pe nedrept, ea s-a erodat. De asemenea, acesta a solicitat băncilor să explice mai bine publicului faptul că băncile nu au fost ajutate cu bani publici pentru că altfel nu ies din această „muțenie” care dă sentimentul de vinovăție.
Conform șefului BNR, solvabilitatea băncilor este mare, de aproximativ 18%, în condițiile în care acesta trebuie să fie între 11 și 12%. Absolut prolix si fara sens!! (ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.