Integrare pe piata muncii pentru persoane vulnerabile

Integrare pe piata muncii pentru persoane vulnerabile

0 529

Este vorba despre aproape 400 de romi, tineri iesiti din sistemul de protectie, femei, persoane cu dizabilitati sau provenite din familii monoparentale, care au fost consiliati si au urmat cursuri de formare profesionala. Unii dintre cursanti si-au gasit deja de lucru.

Cateva grupuri vulnerabile din judetul Brasov au fost incluse intr-un proiect de integrare pe piata muncii, cu finantare europeana. Este vorba despre aproape 400 de romi, tineri iesiti din sistemul de protectie, femei, persoane cu dizabilitati sau provenite din familii monoparentale, care au fost consiliati si au urmat cursuri de formare profesionala. Unii dintre cursanti si-au gasit deja de munca.
1.200 de persoane din judetele Covasna, Brasov si Prahova au fost consiliate in cadrul programului Consens, care urmareste integrarea persoanelor vulnerabile pe piata muncii. Proiectul este desfasurat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Covasna iar agentiile din Brasov si Prahova sunt partenere.
784 de persoane vulnerabile beneficiaza de cursuri si ore de practica in domenii precum ingrijirea animalelor sau a persoanelor varstnice, constructii, dar si contabilitate, resurse umane sau asistenta personala.
Cele mai multe cursuri sunt de obtinere a competentelor informatice. La consiliere, cursantii invata cum sa se comporte la un interviu si cum sa redacteze corect un CV. Unii participanti au fost deja angajati de agentii economici la care au realizat practica. In cazul judetului Brasov, este vorba despre un centru comercial, unde cursantii au practicat meseria de lucrator comercial.
394 de brasoveni au fost implicati in acest proiect de ajutorare de integrare pe piata muncii. Cele mai multe dificultati de selectie s-au inregistrat la persoanele de etnie roma. Desi initial se inscrisera 40 de romi, la inceputul cursurilor mai ramasesera doar 15. Printre zonele vizate de proiect se numara si Rupea, Rasnov, Fagaras, Codlea, Budila, Apata, Zarnesti si Prejmer.
Activitatile programului cu finantare europeana in valoare de peste 9 milioane de lei si o contributie de 9 % din partea beneficiarului-AJOFM Covasna- au inceput in luna aprilie a anului trecut si se vor finaliza in luna octombrie din acest an. Tinta proiectului este ca macar 80 de beneficiari sa se angajeze in urma cursurilor urmate.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.