Sala mică a Teatrului Sică se va numi Stela Popescu

Sala mică a Teatrului Sică se va numi Stela Popescu

0 517

Steag de doliu arborat la Teatrul Sică Alexandrescu, prima scenă pe care a urcat Stela Popescu. După ce, în urmă cu şase luni doamna teatrului de revistă primea la Braşov titlul de cetăţean de onoare, Sala Studio a Teatrului Sică va purta numele marii actriţe. Săptămâna viitoare, Cinemateca Patria va difuza filme în care a jucat Stela Popescu

Steag de doliu arborat la Teatrul Sică Alexandrescu, prima scenă pe care a urcat Stela Popescu. După ce, în urmă cu şase luni doamna teatrului de revistă primea la Braşov titlul de cetăţean de onoare, Sala Studio a Teatrului Sică va purta numele marii actriţe. Săptămâna viitoare, Cinemateca Patria va difuza filme în care a jucat Stela Popescu.
Cu mai puţin de o lună înainte de a împlini 82 de ani, Stela Popescu s-a stins din viaţă, după o carieră impresionantă în teatru, cinematografie şi televiziune.

În ultima postare de pe contul său de Facebook, îşi promova spectacolul din 11 noiembrie, iar la sfârşitul lunii urma să plece în turneu în străinătate. A urcat de sute de ori pe scera Teatrului Dramatic unde, în 1968, a prezentat prima ediţie a Festivalului Cerbul de Aur, alături de regretatul Iurie Darie.

Vestea decesului marii artiste i-a îndurerat profund pe actorii teatrului braşovean. În semn de respect şi veşnică preţuire, artiştii de la Sică au arborat steagul de doliu.

Stela Popescu şi-a petrecut un sfert din viaţă la Braşov, oraş despre care spunea că îi datorează educaţia pe care a primit-o Actriţa a fost declarată Cetăţean de Onoare în anul 2015, însă abia la sfârşitul lunii mai 2017 şi-a făcut timp pentru a-şi ridica diploma.

În 31 mai, Stela Popescu era aplaudată în sala Consiliului Local Braşov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.